20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Rentea i-a propus amantei să-i omoare soţul pentru avere

Scris de Matei Larisa, 16 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Razvan Rentea, la intrarea in sala de judecata

Razvan Rentea, la intrarea in sala de judecata

În sala de judecată i-a spus Renatei: “Ai grijă ce declari, că ai un copil de crescut!”

De aproape şapte luni de zile Răzvan Rentea se află în arest, fiind acuzat pentru tripla crimă comisă în data de 23 noiembrie 2017, în care victime au fost părinţii şi bunica sa, respectiv Gheorghe şi Niculina Rentea şi Viorica Apan.

Încă de la bun început Răzvan şi-a susţinut nevinovăţia, spunând că este condamnat pe nedrept. De-a lungul timpului acesta a făcut mai multe solicitări pentru a fi judecat în libertate, însă răspunsurile au fost negative. Mai mult decât atât, acesta ar fi făcut şi greva foamei pe o durată de mai multe zile, în încercarea de a-şi găsi dreptatea, însă degeaba.

Cel de-al patrulea termen al procesului a avut loc ieri, 13 iunie, şi au fost audiaţi mai mulţi martori care au dat declaraţie în faza de urmărire penală, printre care îi menţionăm pe I. Bran – un fost coleg de muncă, V. Vasile – vecin al familiei Rentea din localitatea Apa – şi C. Renata, fosta iubită a lui Răzvan Rentea.

De această dată înfăţişarea a fost ceva mai neobişnuită decât celelalte trei termene, din cauza tensiunii şi contradicţiilor apărute între Răzvan Rentea şi fosta lui iubită, C. Renata.

Toţi cei trei martori au precizat de la bun început că îşi menţin declaraţiile făcute în faza de urmărire penală.

Primul chemat pentru a depune mărturie a fost fostul coleg de muncă al lui Răzvan, numitul I. Bran. Acesta a spus că Răzvan obişnuia să îi ceară sume mici împrumut, de câteva sute de lei, dar şi că mereu îi înapoia banii în ziua următoare, întocmai cum promitea.

Ultima dată când Răzvan i-a cerut bani împrumut, mai exact suma de 200 de lei, a fost în luna noiembrie 2017. Din declaraţiile martorului, suma i-a fost înapoiată la timp, întocmai cum le fusese înţelegerea.

Familia Rentea era apreciată în comunitate

Mai apoi a urmat Vasile V., vecin şi prieten foarte apropiat al familiei Rentea, din localitatea Apa. În ziua în care a avut loc tripla crimă, în 23 noiembrie 2017, acesta se văzuse cu Gheorghe Rentea de trei ori şi totul părea să fie în regulă.

“Prima dată am vorbit cu el în jurul orei 9 sau 10. Îmi spunea că atunci se întoarce din Seini, şi am fost surprins că nu a fost să o ducă pe Niculina la autobus, aşa cum obişnuia să o facă în fiecare zi. Mi-a spus că a dus-o Răzvan, deoarece era acasă. Totul a fost normal în acea zi, el nu era nici agitat, nici supărat.

Seara era vorba să îi duc nişte cârnaţi la el acasă, la afumat, dar fiindcă am terminat prea târziu rămăsese să treacă el pe la mine în dimineaţa de 24, când o ducea pe Niculina, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat”, a mărturisit bărbatul.

Tot acesta a spus că înainte cu doar câteva zile o văzuse pe Niculina foarte schimbată. “Nu mai era ea cea de dinainte, nu mai comunica la fel”, a explicat acesta. Bărbatul nu ceruse explicaţii pentru schimbarea din comportamentul Niculinei Rentea, punându-i tăcerea pe seama oboselii.

La adresa familiei Rentea acesta a avut numai cuvinte de laudă. Cu toţii au fost oameni harnici şi adevăraţi gospodari, iar Niculina, chiar dacă avea şi un loc de muncă în oraş, nu îşi neglija niciodată treburile gospodăreşti.

Întrebat de averea familiei, V. Vasile a mărturisit că ştia de averea strânsă, ştia că Gheorghe Rentea a reuşit să îşi pună bani deoparte, dat fiind că era un om harnic, dar şi econom. Cu toate acestea, nu ştia exact ce sumă avea sau unde îi ţinea.

Mai mult decât atât, Gheorghe Rentea nu se sfia să afirme că după moartea lor casa lor din Apa, respectiv apartamentul pe care îl deţinea în Satu Mare, îi vor rămâne lui Răzvan.

“Spunea asta foarte des, chiar şi de faţă cu Răzvan. Răzvan era foarte harnic, îl ajuta mereu şi niciodată nu îi comenta. Chiar dacă unii oameni spuneau că există certuri între ei, eu le-am fost foarte apropiat şi niciodată nu i-am auzit certându-se. În schimb, pe Răzvan îl vedeam mereu ajutându-şi părinţii”, a declarat acesta.

Ultima chemată pentru a depune mărturie a fost C. Renata, femeia alături de care Răzvan Rentea a avut o relaţie de aproape un an. Chiar şi el a adus în discuţie această relaţie, în celelalte termene, afirmând că din cauza acestei relaţii ar fi primit ameninţări cu moartea.

De altfel, odată ce a fost chemată la declaraţie, Răzvan a devenit mult mai agitat, dând dezaprobator din cap la fiecare vorbă a Renatei. Situaţia a devenit imediat tensionată.

Renata a mărturisit că a avut o relaţie cu Răzvan Rentea de aproape un an, din vara anului 2016 şi până la sfârşitul verii anului 2017, însă după câteva luni şi-a dat seama că nu este un bărbat cu care ea să poată avea o relaţie. Deşi era căsătorită, soţul ei ştia de relaţia cu Răzvan.

“Am văzut ce anturaj prost are. De multe ori eram urmărită de ei, dar de la distanţă, aşa că am decis să nu apelez la poliţie, din moment ce nu aveam dovezi şi nu părea a fi grav. Răzvan juca la aparate de noroc, l-am surprins chiar eu, iar el a recunoscut că din asta trăieşte. Foarte tare m-a deranjat şi faptul că nu avea un loc de muncă, şi mai şi vindea ţigări din Ucraina”, a declarat C. Renata.

Declaraţiile şocante au venit mai apoi. Aceasta a povestit că Răzvan avea o obsesie şi faţă de ea, dar şi faţă de bani, sau de modurile rapide în care se puteau face banii. Dacă Răzvan a susţinut şi în alte dăţi că soţul Renatei îl ameninţa cu moartea, aceasta l-a acuzat pe Răzvan că îşi făcea fel şi fel de filme pentru a-l ucide pe soţul ei, iar ei să rămână cu banii.

“M-a întrebat dacă soţul meu are asigurare de viaţă, şi i-am spus că da. Apoi mi-a spus că decât să împart averea la divorţ mai bine rămân eu cu ea întreagă. Mi-a spus şi că are doi prieteni din Ucraina pe care îi poate chema să se ocupe de asta, eu trebuia doar să fiu plecată, iar casa urma să fie răvăşită, să pară că a fost un jaf. La început credeam că glumeşte, dar apoi mi-am dat seama că nu e doar o glumă”, a declarat aceasta.

Răzvan Rentea a fost scos afară din sala de judecată

Auzind mărturiile Renatei, Răzvan a simţit nevoia de multe ori să intervină. După ce Renata a povestit propunerea făcută de Răzvan, acesta s-a enervat, lovind cu piciorul în boxă şi acuzând-o la rândul lui pe ea.

“Ea a fost căsătorită înainte, întrebaţi-o unde e soţul ei. L-a omorât! Bată-te Dumnezeu de criminală! Minte, nimic din ceea ce spune nu e adevărat. Ea obişnuia să se drogheze, iar eu îi purtam de grijă! Eu sunt cel care nu a mai vrut să aibă o relaţie cu ea, ea îşi droga soţul ca să pot merge la ea, îmi spunea că vrea să ne căsătorim”, vocifera Răzvan Rentea.

Date fiind intervenţiile lui, completul de judecată a dispus scoaterea din sală a lui Răzvan până la finalul şedinţei.
Renata a povestit în continuare că Răzvan era un bărbat posesiv şi o urmărea la fiecare pas. Ba chiar mai mult, aceasta şi-a schimbat şi domiciliul în încercarea de a scăpa de el, fiindu-i teamă să nu îi facă vreun rău fiului ei, de numai 10 ani. De altfel, în dosar există şi unele schimburi de mesaje dintre cei doi, unde Răzvan o ameninţa pe Renata că o va omorî.

O frică faţă de Răzvan a existat în Renata, însă ieri aceasta a mărturisit că nu mai e aşa, acum că e reţinut. “Pe mine mă ameninţa prin mesaje că mă omoară, dovezile sunt în dosar. Mai mult m-am temut să nu îi facă ceva fiului meu, pentru că după ce mă ameninţa mereu venea la mine cu flori şi cadouri, ca să îşi ceară scuze. Acum că e în boxă, nu îmi mai e frică”, a afirmat aceasta.

Cât timp s-a aflat şi Răzvan în sală, între cei doi au existat schimburi dure de replici. Răzvan o contrazicea pe Renata în orice spunea, şi viceversa.
La terminarea şedinţei, inculpatul Răzvan Rentea a fost rechemat în sală.

Acesta a cerut ca în viitor Renata să fie rechemată, pentru ca cei doi să poată avea o confruntare faţă în faţă, pe motiv că toate declaraţiile ei erau mărturii mincinoase. Rămâne de văzut dacă instanţa va aproba în continuare cererea lui Răzvan.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.