18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Reformă şi revoluţie

Scris de Dumitru Păcuraru, 02 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La o privire mai atentă se constată că niciun segment al societăţii nu a rămas neatins. Enunţată fără prea multe explicaţii, laută în derâdere, revoluţia fiscală se dovedeşte chiar o revoluţie fie şi prin simplul fapt că deranjează pe toată lumea. Cetăţeanul pierde prin transferarea plăţii asigurărilor de la angajator la angajat.  Bugetarii pierd ceva din ceea ce au crezut că câştigă, iar agenţii economici încă îşi fac calcule şi mulţi dintre ei nu ştiu cum să facă pentru a putea creşte salariile nete peste vechiul nivel.

Cum PSD nu are un teoretician al acestei mişcări ample lucrurile par foarte încurcate. Mai mult, par să fie în defavoarea cetăţeanului avantajând doar PSD. Care se va putea lăuda că a crescut salariile.

Tot o revoluţie face PSD şi în privinţa legilor Justiţiei numai că nu se cheamă revoluţie. Scandalul este mare, tot pentru că nu există un comunicator, o minte limpede care înţelege tot şi explică şi la alţii. Ministrul Toader s-a cam săturat să vorbească. Este un logician, însă îi lipseşte partea practică. Liderii PSD dau explicaţii monosilabice, Liviu Dragnea mai mult mişcă din mustaţă decât explică. Lasă impresia că ştie el ceva, dar nu vrea să spună.

Cele două domenii îşi aşteaptă dezlegarea. Legile Justiţiei sunt la Curtea Constituţională, iar reforma fiscală a fost luată în mâinile noului prim ministru, precum şi a noului ministru de Finanţe. Nici unul nici altul nu sunt teoreticieni ai finanţelor, capabili să explice până la cel mai mic detaliu consecinţele pozitive ale acestor măsuri radicale. De aceea par haotice lucrurile, şi într-o parte şi în alta.

Dacă lucrurile tot nu sunt duse până la capăt la Justiţie şi Finanţe de ce să nu se deshidă şi al treilea front?

L-a deschis Liviu Dragnea. Şi ţine de domeniul serviciilor speciale sau secrete. Brusc, fără niciun avertisment, guvernul a renunţat la serviciile de pază ale SPP. Liderul PSD l-a acuzat public pe generalul Pahonţu că se implică în jocuri politice. Generalul i-ar fi spus vicepremierului Paul Stăneascu că prin martie Dragnea va fi executat, iar el să se pregătească să preia conducerea PSD.

De aici o întreagă dezbatere pe tema serviciilor speciale. Este clar că se doreşte să se ajungă la combinaţia SRI cu DNA, considerată ilegală. PSD-ALDE vor să destructureze „Binomul”, care a condus la o serie de abuzuri. Implicarea SRI în anchetele penale a fost ilegală.  Serviciul de Informaţii are alte sarcini. Găselniţa preşedintelui Băsescu, declararea corupţiei drept atentat la siguranţa naţională este devoalată pas cu pas. Se urmăreşte anularea unor procese penale în care rolul principal l-a jucat SRI.

Dezbaterea pe marginea serviciilor speciale este amplă. Cele patru servicii, unul s-a desfiinţat, au devenit atât de puternice încât nu mai pot fi controlate. PSD-ALDE numesc puterea şi influenţa unor oameni de la vârful instituţiilor de forţă „stat paralel”. Este acelaşi lucru ca şi în urmă cu 28 de ani când regimul Ceauşescu a căzut pentru că şi-a luat mâna de pe el Securitatea. La sfârşitul mandatului său preşedintele Emil Constantinescu spunea< „M-a învins Securitatea” şi a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat. PN|CD a fost destructurat tot de forţele oculte ale serviciilor.

Anunţate ca reforme, măsurile luate de PSD şi ALDE au toate datele unei adevărate revoluţii. Vor cădea multe capete din rândurile celor nevăzuţi, care mânuiesc politicienii ca pe nişte păpuşi sau se va rămâne la nivelul unor dezbateri aprinse? Vom vedea.

  

Abonează-te acum Online!