27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Recursul compensatoriu, prima miză importantă pentru Guvern

Scris de Vasile Andreica, 01 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Raluca Turcan anunţă că echipa guvernamentală va merge până la asumarea răspunderii

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că Guvernul PNL ”are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor”, aşa încât Executivul îşi va asuma răspunderea pentru modificarea legi recursului compensatoriu, dacă modificarea nu se va putea face prin Parlament. De asemenea, se va asuma răspunderea pentru prorogarea termenului privind pensionarea anticipată a magistraţilor, pentru a nu bloca Justiţia.

”Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a scris, duminică, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că, sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, ”PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor”.

Problema amenzilor de la CEDO

”Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi: brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen NU este o soluţie”, a mai scris Turcan.

Aceasta afirmă că Guvernul rămâne ”ferm în respectarea angajamentului de guvernare”. ”Şi vom include la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi. În acest fel, evităm blocarea justiţiei şi rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condiţiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar şi trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanţele inferioare. Anihilarea abuzurilor PSD în justiţie nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiţie de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua!!!”, a mai scris Turcan.

Mesajul vicepremierului de Ziua Naţională

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă, în mesajul de Ziua Naţională, că românii vor o guvernare responsabilă, la înălţimea moştenirii care ne-a fost încredinţată, vor lideri politici cinstiţi, iubitori de ţară, care să-şi propună obiective politice ambiţioase şi care să se pună în slujba oamenilor, nu a intereselor personale.

”1 decembrie ne reaminteşte an de an cât de valoros şi de actual este patrimoniul de idei şi valori lăsat în urmă de făuritorii României. Elitele intelectuale şi politice care au contribuit la această mare realizare a neamului nostru ne impresionează prin exemplul lor de viziune, angajament şi iubire de ţară. Marea Unire s-a putut înfăptui şi a durat pentru că propunea în plan intern drepturi şi libertăţi aşteptate de toţi românii, angajamente asumate pe termen lung şi o mână de oameni cu demnitate şi jertfă faţă de ţară”, a scris duminică Raluca Turcan pe Facebook.

Aceasta consideră că în prezent românii vor o guvernare responsabilă.”Astăzi, românii aşteaptă o guvernare responsabilă, la înălţimea moştenirii care ne-a fost încredinţată, vor lideri politici cinstiţi, iubitori de ţară, care să-şi propună obiective politice ambiţioase pentru România şi care să se pună în slujba oamenilor, nu a intereselor personale. Trebuie să ne întrebăm ce putem face pentru a ne ridica la înălţimea fruntaşilor noştri. Cu ce putem contribui pentru a face din România ţara pe care toţi ne-o dorim? Cu demnitate, cinste şi respect putem să punem bazele dezvoltării României”, a mai scris Turcan.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.