Record de deşeuri electrice colectate în şcoli | Informaţia Zilei

Record de deşeuri electrice colectate în şcoli

Scris de Vasile Nechita, 12 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La Ediţia 2018-2019 a programului au participat, în toată ţara, 485 de unităţi de învăţământ înscrise ca Patrule de Reciclare şi 150 de Şcoli-Suporter, care îşi ajută colegii. Astfel, 98 de grădiniţe, şcoli şi licee câştigă premiile locale la Ediţia a VIII-a („Ediţia Suporterilor”) a Patrulei de Reciclare. Sunt voluntarii de top care şi-au mobilizat comunităţile să trimită la reciclare cantităţi-record de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).


Cantitatea totală de deşeuri electrice care s-a colectat în România datorită profesorilor şi elevilor voluntari din programul Patrula de Reciclare (de la debutul său din 2011), atinge un nou record – 6 milioane de kilograme.
Patrula de Reciclare este o platformă care încurajează, cu succes dovedit, şi implicarea şcolilor din mediul rural. O treime dintre premianţii locali sunt grădiniţe, şcoli şi licee din sate şi comune. Pentru copiii de aici, programul este o şansă de afirmare la nivel naţional, în rând cu şcolile din oraşele mari. Pe perioada verii vor conta deşeurile electrice predate la reciclare de către cetăţeni, firme, companii şi instituţii, în beneficiul copiilor din program. Cei care doresc să ajute elevii se pot debarasa de aparatele electrice şi electronice, becurile arse şi bateriile consumate simplu şi gratuit.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345