Recital live sub genericul 'Vioara lui Enescu' | Informaţia Zilei

Recital live sub genericul ‘Vioara lui Enescu’

Scris de Vasile Andreica, 26 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
George Enescu şi vioara sa

George Enescu şi vioara sa

Turneul ”Vioara lui Enescu” revine cu un prim recital live al anului 2020, în aer liber, eveniment care va avea loc vineri, 26 iunie în Grădina cu filme – Cinema & More din Piaţa Lahovari, Bucureşti. Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor interpreta Sonatele nr. 1 în Re major si nr. 5 în Fa major ”Sonata primăverii” pentru vioară şi pian de Ludwig van Beethoven. Gabriel Croitoru va cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită Catedrala, care i-a aparţinut lui George Enescu (instrument pus la dispoziţie de Muzeul Naţional George Enescu).

Recitalul este gândit ca un preambul al turneului naţional Vioara lui Enescu, în cadrul căruia cei doi muzicieni amintiţi vor prezenta, în această toamnă, integrala Sonatelor pentru vioară şi pian de Ludwig van Beethoven, compozitor aniversat la 250 de ani de la naştere.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517