Recital de pian, în 29 iulie la Filarmonică

După cum am mai amintit, în perioada 26-29 iulie, filarmonica sătmăreană găzduieşte Tabăra de vară a fundaţiei Resonnance în cadrul căreia pianişti talentaţi din întreaga ţară vor participa la cursuri de măiestrie iar pe data de 29 iulie vor susţine un concert la care intrarea este liberă.

Cateva cuvinte despre fundatia Resonnance si despre doamna Lavinia Dragos care conduce filiala Fundatiei Resonnance din Bucuresti:

Lavinia Ardelean Dragoş, tânără pianistă română, a studiat la Liceul de muzică din Satu Mare la clasa doamnei Anamaria Manfredi, apoi la Academia de muzică din Cluj-Napoca cu Adriana Bera, unde a obţinut licenţa de pian (România). Lavinia a participat la cursuri de master cu Elizabeth Sombart (Elveţia), Boris Berezowski, Robert Levin (Harvard), Cordelia Höfer (Salzburg), Erik Tawastsjerna (Helsinki), G. Fr. Schench (Düsseldorf), Giovanni Carmassi (Florenţa), Mihaly Duffek (Debreczen), Peter Florian (Osnabrück) şi Cécilia Franchini (Veneţia). Câştigătoare a numeroase competiţii naţionale, are o bogată activitate ca concertist în România şi în străinătate (Franţa, Germania, Ungaria, Austria, Italia). Premiul I la Festivalul Mozart, secţiunea duo: pian – vioară în 2003, premiul al doilea în secţiunea trio: pian – vioară – violoncel în 2004 şi premiul pentru cel mai bun tânăr acompaniator în secţiunea canto în 2005. Ajunsă în Franţa în 2006, a a fost întâmpinată şi susţinută de violonista Patricia Reibaud cu care a făcut prima apariţie pe scenă, în aprilie 2006. Lavinia Ardelean Dragos a cunoscut-o în 2006 pe pianista Elizabeth Sombart, care i-a oferit beneficiul bogatei sale experienţe şi cu care s-a format la Pédagogie Résonnance. În prezent, ea conduce filiala Fundaţiei Resonnance din România.

 

 

Résonnance este o fundatie internatională, creată în 1998 de către pianista Elizabeth Sombart. Fundatia Résonnance cuprinde în prezent 8 filiale în 7 pays : Elveţia, Belgia, Spania, Franta (Bretania si Paris), Italia, Liban si Roumanie.

Fiecare filială urmează, în funcţie de abilităti, una sau mai multe misiuni ale Fundatiei :

  • Ducem muzica « în locuri unde ea nu este » oferind concerte în cămine de bătrâni, spitale, centre medicale specializate, închisori şi tabere de refugiati.
  • Creem scoli de pian
  • Participăm la concerte de binefacere
  • Organizăm masterclass de formare la Pedagogia Résonnance
  • Organizăm seri de initiere în muzica clasică sau conferinte pe teme în legătură directă cu Pedagogia Résonnance
  • Sustinem talentele muzicale
  • Dezvoltăm mobilitatea artistilor
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517