Real Madrid, Barcelona şi Juventus sunt ameninţate de UEFA

Scris de Constantin Demian, 11 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Trei mari cluburi de fotbal, Real Madrid, Barcelona şi Juventus riscă să fie excluse din competiţiile europene, Liga Campionilor în cazul de faţă, pentru că acestea continuă să susţină proiectul înfiinţării Superligii. O competiţie exclusivistă, care ar urma să fie destinată doar unor cluburi bogate din Europa.

În acest sens, Alexandr Ceferin, preşedintele UEFA, spune că echipele care promovează pe diverse canale Super League riscă sancţiuni severe care ar putea merge până la excluderea din Liga Campionilor. “UEFA nu se joacă atunci când vine vorba despre apărarea intereselor. Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus, grupările care nu au renunţat la ideea Superligii, riscă sancţiuni dure care ar putea ajunge chiar la eliminarea acestora din Liga Campionilor” a spus preşedintele UEFA.

Vă reamintim că la începutul anului 2021, un număr de 12 cluburi au pus bazele Superligii Europene: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Proiectul Superligii a apărut în urmă cu mai bine de un an la iniţiativa unor cluburi cu mulţi bani. Dar în urma reacţiei UEFA, mai multe echipe s-au retras din proiect. Nu şi Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus care sunt decise să meargă până la capăt.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517