00.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Vasile Fernea, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Protocolul SRI-ÎCCJ-PG, desecretizat. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 03.35 Cultură 05.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 06.00 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Cina a fost Sfântul Ioan Botezătorul? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Vasile Fernea, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Protocolul SRI-ÎCCJ-PG, desecretizat. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 14.35 Teleshopping 14.55 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Marina Georgiana. 17.00 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 17.30 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 22.30 Talk Show cu Carol Erdos 23.30 Ştiri

Reacţii aşteptate

Scris de Dumitru Păcuraru, 26 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aşa cum era de aşteptat, propunerea de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, a declanşat o serie de proteste. Se adună semnături de susţinere şi se pregătesc acţiuni de proteste în toată ţara. Nemulţumirile faţă de legea salarizării au trecut în plan secund. Dacă PSD are o echipă de strategi, se poate afirma că prin propunerea de revocare a urmărit sustragerea atenţiei opiniei publice de la problemele cu adevărat serioase spre una politică.

Este posbil ca PSD să nu fi avut în vedere reacţiile pe care le va declanşa raportul ministrului Toader? Greu de crezut. Este mai plauzibilă intenţia de manipulare a populaţiei, prin avansarea unui subiect exploziv în locul unor reacţii cu substrat social.

Prin propunerea de revocare a Laurei Kovesi PSD, pentru moment, scapă de sindicate. În al doilea rând arată că este hotărât să înfrunte orice, inclusiv reacţia străzii, pentru a-şi atinge obiectivele.

Care sunt acestea? În primul rând îşi creează o platformă electorală care se poate traduce prin trei cuvinte: „Am mărit salariile”. În al doilea rând trece la o nouă etapă a luptei cu justiţia, atacând frontal cea mai de temut armă, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Toate consecinţele au fost analizate cu grijă de eminenţele cenuşii ale PSD. Liviu Dragnea este convins că nu are în faţă decât variante câştigătoare. Consideră că a reuşit să pună la îndoială onestitatea şi buna credinţă a procurorilor DNA, prin prezentarea situaţiei de la DNA Ploieşti.

Raportul prezentat de Tudorel Toader pune problema încălcării Constituţiei de către şefa DNA. Că raportul poate fi contrazis nu mai este problema PSD. Aşa cum nu mai este preocupat nici de aflarea adevărului în cazul procurorilor de la Ploieşti.

De fapt în acest moment PSD nici măcar nu mai este interesat dacă procurorul şef DNA va fi revocat sau nu. Propunerea avansată de ministrul Justiţiei este în realitate o declaraţie de război adresată preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă preşedintele acceptă revocarea, PSD câştigă.

Dacă refuză, PSD se consideră de asemenea câştigător, reuşind să demonstreze că preşedintelui nu-i pasă dacă se încalcă sistematic Constituţia. Ar mai fi de adăugat că PSD nu mai este deranjat de reacţiile presei internaţionale. Consideră că a reuşit să demonstreze că în România se încalcă drepturile şi libertăţile omului, iar DNA a devenit un instrument politic.

Dar nu întotdeauna socotelile de acasă coincid cu cele din târg. PSD ar putea primi o lecţie usturătoare dacă protestele se vor ridica măcar la nivelul celor declanşate de Ordonanţa 13. De asemenea contează modul în care sindicatele, dar şi patronatele, vor înţelege să se opună haosului pe care-l provoacă măsurile iraţionale ale guvernului.

PSD se înşeală dacă merge pe ideea că are doar un singur oponent, DNA şi în mod personal Laura Kovesi. Eventuala scoatere din joc a DNA va conduce la apariţia altor adversari, mult mai eficienţi. Împotriva PSD, văzut ca rău absolut, ca în anii ’90, se poate ridica întreaga societate civilă, iar opoziţia, trezită la realitate, se va reorganiza, reuşind să avanseze o alternativă la un guvern ultra-populist, incapabil să înţeleagă modul în care trebuie condusă o ţară.

Abonează-te acum Online!