20.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Simion Bărnuţiu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Greii PNL s-au întâlnit cu preşedintele.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Recital de pian 05.00 Cultură - File din istoria cenaclului Afirmarea. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextual globalizării. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Simion Bărnuţiu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Greii PNL s-au întâlnit cu preşedintele.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ansamblul Transilvania. 10.45 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii: Capcanele mentale. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Simion Bărnuţiu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Greii PNL s-au întâlnit cu preşedintele.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Cultură cu Ioana Vladimirescu, invitati: Formaţia Nostalgia din Carei. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Războiul comercial dintre SUA şi China s-ar putea încheia cu pacea din Iowa

Scris de Vasile Andreica, 03 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele american Donald Trump a sugerat că mult aşteptatul acord comercial cu China ar putea fi semnat în statul agricol Iowa, care a fost grav afectat de tarife în cele 16 luni de război comercial dintre Statele Unite şi China, cele mai mari două economii ale lumii, transmite Reuters.

Trump a declarat vineri seara că negocierile pentru ”faza întâi” a acordului comercial decurg bine şi că speră ca acordul să fie semnat cu preşedintele chinez Xi Jinping în Statele Unite, atunci când discuţiile vor fi finalizate. ”Analizăm mai multe locaţii. Ar putea fi chiar în Iowa. Discutăm despre locaţii, dar trebuie mai întâi să încheiem acordurile”, a spus Trump la Casa Albă.

Trump şi Xi se aşteptau să semneze acordul la summitul pentru Cooperare Economică în Asia Pacific (APEC), care urma să aibă loc pe 16-17 noiembrie, dar planurile au fost anulate miercuri, când Chile a anunţat că nu poate fi gazda evenimentului din cauza protestelor din ţară.

Trump a spus că ar prefera ca semnarea acordului să aibă loc în Statele Unite. Întrebat dacă şi Xi ar fi de acord, Trump a spus: ”Ar fi”. Preşedintele american a spus că Iowa, un stat de o importanţă majoră pentru alegerile prezidenţiale din 2020, ar fi un loc potrivit.

”Ne gândim la Iowa, ştiţi de ce, pentru că ar fi cea mai mare comandă din istoria fermierilor. Aşa că pentru mine Iowa este justificată. Iubesc Iowa. Este o posibilitate”, a spus preşedintele.

Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din 2016 în Iowa, cu 51,1% din voturi, comparativ cu 41,7% din voturi obţinute de democrata Hillary Clinton.

Preşedintele a obţinut în Iowa cea mai mare diferenţă de voturi comparativ cu oricare alt candidat republican de la alegerea preşedintelui Ronald Reagan.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.