00.00 Audienţe în direct, cu Ioan Anițaș, invitat: Virgil Dragoș. Titlul emisiunii: Stadiul deconturilor pentru anul 2017 la scadență.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Călin Culcean, Dumitru Pop, Valeriu Bancea. Titlul emisiunii: Proteste în parlamentul României. (reluare) 02.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Călin Durla. 03.40 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 04.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.50 Viața la țară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Anițaș, invitat: Virgil Dragoș. Titlul emisiunii: Stadiul deconturilor pentru anul 2017 la scadență.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.15 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 09.40 La psiholog, Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiuni: Vacanța de vară bucuria copiiilor. 10.10 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Cina a fost Sfântul Ioan Botezătorul? 11.10 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Călin Culcean, Dumitru Pop, Valeriu Bancea. Titlul emisiunii: Proteste în parlamentul României. (reluare) 13.00 Știri 13.20 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii: Mosolyhaz – az orom oazisa (Casa Zânelor – oază de bucurii). 14.15 Teleshopping 14.30 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 15.05 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 10.10 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 16.50 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 17.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitaţi:Nicolae Mureșan. 18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Călin Durla. 22.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 23.30 Știri

Război, nu îmbrânceli

Scris de Dumitru Păcuraru, 28 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Depășind faza de postări pe facebook, Victor Ponta a declanșat jihadul împotriva lui Liviu Dragnea. Nimeni nu știe ce s-a putut întâmpla atât de grav între cei doi încât să treacă la atacuri directe, fără menajamente.

Trecând dincolo de obișnuitele înțepături dintre politicieni acuzațiile sunt de ordin juridic, penal. Instituțiile abilitate ar trebui să se autosesizeze, însă se pare că “instituția autosesizării” nu se mai practică. Doar se ia la cunoștință, se contabilizează și la un moment dat apare un nou caz. Timpul a devenit o masă fluidă, se întinde sau se comprimă, conform unei voințe necunoscute.

Un om cât o opoziție. Așa ne apare Victor Ponta după plecarea lui din PSD. Grupul său format din zece persoane, Pro-România, nu pare antrenat în lupta liderului cu Liviu Dragnea. Este o luptă corp la corp, unu la unu. Interesant este că în apărarea președintelui PSD nu sar foarte mulți. Este un semn că fostul președinte are încă simpatizanți în partidul de care a divorțat unilateral. Desigur, el lasă să se înțeleagă că a fost forțat să plece din partid.

Nu pare însă o simplă supărare. Este o răzbunare de tip contele de Monte Cristo. Este, din partea lui Ponta, o invitație ca în sloganul „DNA/să vină să vă ia!”

Liviu Dragnea o ia mai ușor. Ca îmblânzitorul de șerpi. Ține seama de popularitatea încă ridicată a predecesorului său. O mișcare greșită și roata începe să se învârtă? Căderea lui Dragnea este așteptată ca o mare descătușare.

Se conturează din ce în ce mai clar ideea că un PSD fără Dragnea va deveni un partid frecventabil din toate direcțiile. Președintele Iohannis are o problemă doar cu Dragnea, nu cu întregul PSD. Strada, ca și DNA, se crede că și-au făcut o țintă doar din Dragnea. Cum nu se poate ajunge la el, sunt luați cei mai apropiați colaboratori. Așa a fost interpretată plecarea din guvern a lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb. Se așteaptă și înlăturarea doamnei de la Interne  Carmen Dan.

Cât de credibilă este această teorie? Dincolo de adversarii direcți, care nu-și ascund dezamăgirea sau nemulțumirea față de Liviu Dragnea, de ce ar exista o dorință atât de aprinsă de a-l înlătura pe președintele PSD? Încă destul de neconvingător, apar critici la adresa programului de guvernare.

Se crede că țara se duce de râpă din cauza măsurilor economice aberante. Majorarea în spirală a veniturilor, stipendiile de mii de euro pe lună acordate pe criterii strict politice, promovarea în funcții de răspundere a unor personaje mediocre, nepotismul, pun în pericol viitorul țării. În fața măsurilor aberante de ordin financiar corupția riscă să nu mai fie răul cel mai mare. Investițiile sunt ca și inexistente, tot mai multe firme dau faliment sau se desființează, moneda se devalorizează, dobânzile cresc, nimeni nu mai înțelege nimic.

Și toate acestea se crede că vin din gândirea lui Liviu Dragnea. S-a pus pe primul plan interesul electoral al partidului. Nu mai sunt respectate regulile elementare ale economiei. Niciodată PSD nu a fost mai de stânga decât acum. În sensul principiului devenit deja clasic: dreapta adună, stânga împarte.  

Dă pe față și ia prin spate. Ponta îi reproșează lui Dragnea și că nu înțelege cum funcționează economia. Dacă este adevărat, acest lucru este mai grav decât toate acuzațiile de corupție de care este acuzat. Rămâne doar ca realitatea să dovedească îngrijorările din ce în ce mai multe la adresa programului de guvernare. În rest, nu este decât o luptă între un fost lider și un actual lider al PSD. Dar înainte totul se limita la îmbrânceli. Acum este război în toată regula.

Abonează-te acum Online!