Ramona Nemet, vicepreşedintă a Ordinului Asistenţilor, prezentă cu o lucrare la un simpozion internaţional din Dublin

Scris de Mihai Sălceanu, 28 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ramona Nemet, asistentă şefă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, alături de panoul care prezintă pe scurt lucrarea prezentată la conferinţa din Dublin

Ramona Nemet, asistentă şefă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, alături de panoul care prezintă pe scurt lucrarea prezentată la conferinţa din Dublin

În perioada 22-23 februarie 2023, la Dublin, în Irlanda, s-a desfăşurat o importantă manifestare ştiinţifică internaţională medicală, o conferinţă a asistenţilor medicali şi moaşelor din zeci de ţări, organizată de Facultatea de Asistenţi Medicali a Colegiului Irlandez (RCSI).

Cu sprijinul OAMGMAMR, şapte asistenţi medicali români au fost prezenţi la Dublin, în cadrul conferinţei internaţionale de cercetare şi educaţie, cu o prezentare orală în cadrul sesiunii moderate dedicate inovaţiei în educaţie şi cu şase postere ştiinţifice. Lucrările au fost selectate de comisia ştiinţifică a conferinţei, iar conţinutul acestora prezintă, în spaţiul internaţional, diverse proiecte derulate de asistenţii medicali din România.
Printre lucrările selectate s-a aflat una care aparţine sătmărencei Ramona Nemet. Asistent şef în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă al judeţului Satu Mare, vicepreşedinte al Filialei Satu Mare a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), Ramona Nemet a prezentat lucrarea „Îmbunătăţirea calităţii actului medical în îngrijirea pacientului, în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Satu Mare”.

Lucrarea Ramonei Nemet, dar şi cele ale celorlalţi asistenţi români, s-au bucurat de apreciarea unanimă a specialiştilor prezenţi la Dublin. De altfel una din aceste lucrări ”Alergiile alimentare – diagnosticul molecular” – autor Daniela Spânu, filiala OAMGMAMR Braşov, a fost premiată de organizatori.

”Am mai participat la diverse conferinţe, sesiuni de comunicări. Am fost foarte emoţionată pentru că a fost prima mea ieşire în străinătate la o reuniune de o asemenea anvergură, cu adevărat ştiinţifică. Nu vreau să vorbesc despre lucrarea mea, pentru că aş fi subiectivă. Dar pot să spun că lucrările colegelor mele din România s-au bucurat de o unanimă apreciere din partea specialiştilor. Una a şi fost premiată. O dovadă în plus că în România avem asistenţi medicali foarte bine pregătiţi, profesionişti adevăraţi”, ne-a declarat Ramona Nemet.

Abonează-te acum Online!
 1. Adela Mirela Ursei a spus: 03 martie 2023, ora 14:13

  FELICITĂRI DRAGI COLEGI!!!
  Sunt mândră de voi mai ales că localitatea noastră a fost reprezentată de o minunată şi devotată colegă, asistenţă şefă la Serviciul de Ambulanţă din loc. Să-ţi Mare.
  FELICITĂRI Ramona!!!!

 2. Blue Kite a spus: 01 martie 2023, ora 22:16

  Felicitări – asemenea oameni ne trebuie – asemenea oameni trebuie promovaţi pentru că fac mândrie atât oraşului cat şi profesiei alese.
  O primăvară caldă şi frumoasa !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517