Image 1
Image 2

Ragu din piept de pui cu mazăre şi ciuperci

Mâncarea de mazăre cu piept de pui este printre mâncărurile mele preferate. Evident, cea mai gustoasă mâncare de mazăre este cea făcută cu mazăre proaspăt culeasă din grădina mamei, în lipsa însă se poate face și cu mazăre la borcan sau congelată. În cazul variantei la borcan renunțați la morcovi și o veți fierbe mai puțin, mazărea la borcan fiind deja prefiartă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 500 g file piept de pui, 400 g ciuperci, 300 mazăre verde boabe (se poate şi din conservă), o ceapă, un ardei gras, 2 roşii (sau o lingură mare de bulion), sare, piper, ulei, eventual ardei iute.

Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa mărunţită se călesc în ulei, apoi se adaugă ciupercile bucăţite (sau întregi, dacă sunt mici). Se călesc puţin şi acestea, apoi se adaugă puţină apă (dacă a fost din conservă, se fierbe cu zeama proprie). Carnea de pui se taie fâşii sau bucăţi mici, apoi, într-un vas antiaderent se rumeneşte uşor. Se amestecă cu ciupercile călite şi cu mazărea fiartă în prealabil. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe mărunte (roşiile se pot suplini cu 2 linguri de pastă de tomate), precum şi puţină zeamă în care s-a fiert mazărea, apoi se mai fierb puţin, toate aşa împreună. Se condimentează după gust şi se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu garnitură (orez, paste, găluşte, cuşcuş).

 

Citeşte şi:

Politică, mazăre și rapiță  – “Cea mai mare producție din istoria acestei țări la rapiță, mazăre, grâu și secară…”

 

Mazărea galbenă de câmp substituie şrotul de soia

 

„Tort” de salata de boeuf-reţetă de la cititori

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Există două povești despre adevărata origine și crearea acestui fel de mâncare neobișnuit de fuziune. Unul susține că a fost creat în Tokyo ca un fel de mâncare pregătit rapid pentru a hrăni personalul restaurantului. Cu toate acestea, cealaltă poveste spune că, de fapt, a fost inventat în Osaka ca o masă special concepută pentru un anumit client care putea mânca doar alimente ușoare.

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!