







Ingrediente: 500 g file piept de pui, 400 g ciuperci, 300 mazăre verde boabe (se poate şi din conservă), o ceapă, un ardei gras, 2 roşii (sau o lingură mare de bulion), sare, piper, ulei, eventual ardei iute.
Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa mărunţită se călesc în ulei, apoi se adaugă ciupercile bucăţite (sau întregi, dacă sunt mici). Se călesc puţin şi acestea, apoi se adaugă puţină apă (dacă a fost din conservă, se fierbe cu zeama proprie). Carnea de pui se taie fâşii sau bucăţi mici, apoi, într-un vas antiaderent se rumeneşte uşor. Se amestecă cu ciupercile călite şi cu mazărea fiartă în prealabil. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe mărunte (roşiile se pot suplini cu 2 linguri de pastă de tomate), precum şi puţină zeamă în care s-a fiert mazărea, apoi se mai fierb puţin, toate aşa împreună. Se condimentează după gust şi se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu garnitură (orez, paste, găluşte, cuşcuş).