Ingrediente: 500 g file piept de pui, 400 g ciuperci, 300 mazăre verde boabe (se poate şi din conservă), o ceapă, un ardei gras, 2 roşii (sau o lingură mare de bulion), sare, piper, ulei, eventual ardei iute.
Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa mărunţită se călesc în ulei, apoi se adaugă ciupercile bucăţite (sau întregi, dacă sunt mici). Se călesc puţin şi acestea, apoi se adaugă puţină apă (dacă a fost din conservă, se fierbe cu zeama proprie). Carnea de pui se taie fâşii sau bucăţi mici, apoi, într-un vas antiaderent se rumeneşte uşor. Se amestecă cu ciupercile călite şi cu mazărea fiartă în prealabil. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe mărunte (roşiile se pot suplini cu 2 linguri de pastă de tomate), precum şi puţină zeamă în care s-a fiert mazărea, apoi se mai fierb puţin, toate aşa împreună. Se condimentează după gust şi se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu garnitură (orez, paste, găluşte, cuşcuş).
Citeşte şi:
Mazărea galbenă de câmp substituie şrotul de soia
„Tort” de salata de boeuf-reţetă de la cititori
Fii primul care comentează