Radu Sergiu Ruba, un mare scriitor sătmărean, îşi lansează un roman la Satu Mare

Scris de I. Z., 26 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Radu Sergiu Ruba

Evenimentul va avea loc vineri, 29 aprilie, de la ora 14.00, la Poesis

Eveniment cultural de excepţie, lansarea unui roman reprezentativ pentru literatură post-comunistă – Semnătura indiană de Radu Sergiu Ruba – deschide sezonul de primăvară a manifestărilor culturale din Satu Mare.
După retrospectiva Alexandru Crişan, cel mai important artist plastic sătmărean în viaţă, un alt sătmărean, de data aceasdta scriitor, se întoarce la origini. Este vorba despre scriitorul consacrat la nivel naţional, Radu Sergiu Ruba, autor a numeroase volume de poezie şi proză, care revine la Satu Mare pentru a-şi lansa cel mai recent roman „Semătura indiană” , apărut la editura Trei, în anul 2021.
Subiectul, pe cât de simplu, pe atât de inedit, cucereşte cititorul de la primele pagini. Un băiat orb urmărit de Securitate. Ce poate fi mai revoltător şi în acelaşi timp mai specific perioadei comuniste când din trei persoane care stăteau la o cafea, doi erau de la Securitate, dar nu se ştia care?
Romanul lui Radu Sergiu Ruba se citeşte dintr-o răsuflare. Sunt scene geniale, precum copiii orbi care joacă fotbal cu o minge de cârpe în care erau puse clopoţei pentru a fi putea urmărită mingea de băieţii orbi.
La lansarea de vineri, 29 aprilie 2022, de la ora 14.00, participă Ion Cristofor, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Cluj, care coordonează filialele uniunii scriitorilor din Transilvania, precum şi scriitori din cadrul cenaclurilor sătmărene.
În partea a doua a întâlnirii de excepţie a scriitorilor sătmăreni va fi lansat ultimul număr al revistei „Poesis” care anunţă intrarea în anul centenarului dr. Vasile Lucaciu, recent desemnat de către Parlamentul României – Erou Naţional, precum şi albumul “Domokos Lehel” de Oana Păcurar. Alături de pictorul Alexandru Crişan, revenit în ţară după un stadiu în Elveţia, Domoks Lehel este unul dintre cei mai importanţi artişti pe care i-a dat Satu Mare. Aşa cum în domeniul literaturii este Radu Sergiu Ruba.
Aşadar, săptămâna dintre Paşti şi 1 mai, promite să fie una deosebit de interesantă din punct de vedere cultural la Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517