Pusă sub acuzare, sătmărenaca Cornelia Nagy a demisionat

Fosta şefă a Vămii Petea, sătmăreanca Cornelia Nagy şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC). Sătmăreanca a decis să demisioneze din această funcţie după ce a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA pentru achiziţia nelegală a 1.750.000 de măşti de protecţie în valoare de peste 50 de milioane de lei.

Cornelia Nagy şi Mădălina Ioana Hohan consilier achiziţii publice din cadrul ONAC sunt acuzat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite. În cauză procurorii DNA au mai dispus efectuarea urmăririi penale şi faţă de SC Romwne & Coffe SRL, dar şi faţă de alte persoane. Potrivit procurorilor, Nagy, împreună cu Hohan, ar fi semnat, în mod nelegal, un contract de achiziţii cu firma SC Romwine & Coffee SRL pentru a cumpăra 1.750.000 de măşti de protecţie în valoare de peste 50 de milioane lei.

După ce a fost pusă sub acuzare, sătmăreanca a decis să demisioneze şi să se întoarcă la Ministerul de Finanţe. Potrivit Europa Liberă, Nagy a demisionat marţi.

“O să mă întorc la ministerul de Finanţe, acolo unde este job-ul meu de bază”, a declarat pentru Europa Liberă, Cornelia Nagy.

Sătmăreanca le-a mai spus jurnaliştilor de la Europa Liberă că atunci fiind stare de urgenţă, a făcut tot ce a fost posibil pentru a aduce la timp marfă.

“Achiziţiile din pandemie s-au făcut în situaţie de criză, în situaţie de urgenţă. Am făcut tot ce a fost posibil pentru a aduce la timp marfa. Ştiţi cum se spune. Nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită”, a mai declarat Nagy.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517