Purtarea măştii devine obligatorie în mai multe spaţii deschise din judeţul Satu Mare | Informaţia Zilei

Purtarea măştii devine obligatorie în mai multe spaţii deschise din judeţul Satu Mare


Sâmbătă dimineaţă, 1 august 2020, în baza discuţiilor purtate de către Instituţia Prefectului cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, agenţi economici din domeniul Horeca şi membri ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), s-a adoptat Hotărârea nr. 22 privind punerea în aplicare a unor măsuri în vederea prevenirii extinderii infecţiilor cu noul Coronavirus la nivelul judeţului Satu Mare.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 1 august 2020.

Astfel, în data de 1 august 2020, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a adoptat Hotărârea nr. 22 privind punerea în aplicare a unor măsuri în vederea prevenirii extinderii infecţiilor cu noul Coronavirus la nivelul judeţului Satu Mare: 

”Având în vedere:

prevederile H.G. nr.588/2020 privind modificarea şi completarea anexelor 2 şi 3 din H.G. nr. 533/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

prevederile Hotărârii C.N.S.S.U nr.37/2020;

prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă aprobată cu modificările şi completările ulterioare;

prevederile H.G. nr.557/2016 privind managementul tipurilor de risc;

prevederile H.G. nr.1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificările şi completările ulterioare;

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

HOTĂRĂŞTE:

Art.1. (1) Se modifică art.1 a Hotărârii CJSU nr.21/2020 astfel, începând cu data de 01.08.2020 se aprobă obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise (pieţe, târguri, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, spectacole în aer liber) atât timp cât se află în acea situaţie, de la nivelul judeţului Satu Mare.

 (2) Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite potrivit alin.(1) afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Art.2. Se interzice pe raza judeţului Satu Mare comercializarea şi consumul produselor alimentare, băuturilor acoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate în exteriorul clădirilor operatorilor economici, precum terase, cluburi, baruri, în intervalul orar 24:00 – 6:00.

Art.3. Prin grija Instituţiei Prefectului – Judeţul Satu Mare, prezenta hotărâre va fi comunicată membrilor C.J.S.U şi unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare.

  • IMPORTANT! În continuare, evenimentele cu caracter privat vor putea fi organizate în spaţii libere sau închise în conformitate cu reglementările în vigoare, şi anume în interior până la 20 de persoane, iar în exteriorul localului, maximum 50 de persoane, fără restricţie orară.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517