Pui Szechuan

Ingrediente:

6 linguri de ulei de alune (sau orice alt ulei uşor aromat), 3 ardei iuţi mici, o cană de morcovi tăiaţi, 2 piepturi de pui sau 8 copănele de pui fără piele, dezosate şi tăiate cubuleţe, 2 legături de ceapă verde, 3 linguri de usturoi tocat, o jumătate de pahar cu apă, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de oţet, 4 linguri de amidon de porumb, 4 linguri de zahăr.

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de seminţe şi se mărunţesc. Se încinge uleiul. Când uleiul începe să scoată aburi se adaugă ardeii iuţi mărunţiţi şi morcovii. Cînd morcovii se înmoaie, se adaugă puiul, iar când acesta este aproape gata, se adaugă ceapa şi usturoiul. Se lasă încă 3 minute, respectiv până când puiul este complet făcut. Se amestecă apa, sosul de soia, oţetul, amidonul şi zahărul şi se toarnă în tigaie; se amestecă până când sosul începe să se îngroaşe un pic. Se serveşte cu orez gătit la aburi, sau eventual cu tăiţei din făină de orez.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517