Image 1
Image 2

REȚETĂ DE PRIMĂVARĂ

Pui la grătar cu mazăre

O rețetă revitalizantă care combină pieptul de pui suculent cu mazărea dulce, aducând împreună tradiția mediteraneană și gusturile moderne.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Salata de primăvară cu piept de pui și mazăre este o rețetă ce îmbină tradiția culinară mediteraneană cu influențe moderne, creând un echilibru perfect între gusturi și texturi. Istoricul acestei rețete se regăsește în bucătăria mediteraneană, unde ingredientele proaspete și ușoare sunt adesea folosite pentru a crea mâncăruri delicioase și sănătoase. Puiul, preparat încă din antichitate pentru simplitatea și versatilitatea sa, se combină armonios cu legumele și condimentele proaspete pentru a oferi o experiență culinară revitalizantă. Brânza feta, cu originea sa în Grecia antică, adaugă o notă sărată, în timp ce mazărea aduce un strop de dulceață și culoare, reflectând renașterea primăverii.

 

 

Ingrediente:
500g piept de pui
Condimente: sare, piper, cimbru, pătrunjel (după gust)
1 bucată salată verde
2 fire de ceapă verde
50g unt
400g mazăre
3 linguri ulei
Zeama unei lămâi
Busuioc (după gust)
100g brânză feta
Ardei iute (după gust)
1 linguriță miere

 

 

Mod de preparare:
Pregătirea puiului: Spălați pieptul de pui și tăiați-l în fâșii. Ungeți fâșiile cu unt și condimentați-le cu sare, piper, cimbru și pătrunjel, apoi rumeniți-le până capătă o culoare aurie.
Salata: În timp ce puiul se rumenește, fierbeți mazărea. Mărunțiți salata și ceapa verde, apoi amestecați-le cu mazărea fiartă. Condimentați amestecul cu ulei, zeama de lămâie, cimbru, busuioc și o linguriță de miere pentru un echilibru perfect între dulce și acru.
Finalizarea: Serviți fâșiile de pui aromate alături de salata colorată, adăugând deasupra brânză feta zdrobită și rondele de ardei iute pentru un plus de picant.

 

Această rețetă reflectă perfect armonia dintre tradiție și inovație, aducând împreună ingrediente și arome care vorbesc despre istoria bogată a bucătăriei mediteraneene, în timp ce adoptă un stil contemporan de servire și prezentare.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.