







Ingrediente:
– 1 kg piept de pui,
– 500 g conopidă,
– 200 g caşcaval afumat,
– 3 căţei de usturoi,
– 300 ml smântână,
– ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se feliază, şi se condimentează după gust. Smântâna se amestecă cu usturoiul pisat, un pic de sare şi piper. Conopida se fierbe în apă uşpor sărată şi se desface pe inforescenţe. Într-o tavă termorezistentă se pune puţin ulei, se aşează feliile de piept de pui, se presare cu caşcaval afumat răzuit, apoi se aşează peste ele şi bucăţile de conopidă strecurate în prealabil.
Se toarnă de asupra smântâna cu usturoi, apoi se presare cu restul de caşcaval răzuit. Se pune în cuptorul preîncâlzit şi se coace la foc potrivit, la început acoperit timp de 20 minute, apoi descoperit, până când capătă o culoare plăcută, roşiatică. Se serveşte cu pilaf de orez, sau garnitură asortată.