Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 02.30 Stand Up 03.45 Expoziţie de cai 04.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Argus. 05.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Cum se manifestă furia la tineri. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Gheorghe Ciocan. Titlul emisiunii: Insalaţii moderne de distribuţie borhot de fructe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 La psiholog,cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Relaţia mamă-fiică. 10.15 Religie, cu Eva Laczko , invitaţi: Laurenţiu Costin, Cristian Peteri. Titlul emisiunii: Postul mare: abnegaţie sau bucuria sufletului? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 14.40 Teleshopping 15.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Sămătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Sălăgeanu .Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă. 17.00 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

PSD, victima propriului program

Scris de Dumitru Păcuraru, 25 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Una din criticile constante aduse guvernului de tehnocraţi de către PSD a fost că schimbă prea des miniştri. Nu au trecut decât două luni de la preluarea guvernării şi au fost schimbaţi patru sau cinci membri ai Cabinetului Grindeanu. Doi şi-au dat demisia. Despre primul s-a spus că a fost infiltrat de adversari. Al doilea, cel al Justiţiei, s-a încurcat într-o ordonanţă de urgenţă care a ridicat în picioare o ţară întreagă.

Dacă se mai pune la socoteală şi prima desemnare refuzată de preşedinte, avem imaginea instabilităţii politice. Refuzarea doamnei Sevil Shhaideh să zicem că nu ţinea de PSD. Totuşi este discutabilă pentru că nu a ştiut decât Liviu Dragnea despre propunere. Un ministru a demisionat din cauza protestelor. Ultimele schimbări au venit din cauza unei presiuni a grupului fostului premier Victor Ponta. Deci este o falsă unanimitate în partidul recunoscut pentru luarea unor decizii în unanimitate. Când se vorbeşte despre unanimitate implicit se înţelege o impunere de sus.

Pe de altă parte schimbarea componenţei unei echipe nu este un lucru rău în sine. Există de o vreme încoace obiceiul ca în guverne să fie incluse persoane care nu au mai făcut parte dintr-un guvern precedent. Chiar PSD şi-a făcut un titlu de mândrie în timpul campaniei electorale promiţând că va forma guvernul din persoane noi, necompromise.

După tragedia de la Colectiv oamenii care au ieşit în stradă au cerut guvern de tehnocraţi. Dacian Cioloş şi-a ales o echipă de oameni care nu au făcut politică. Astfel credea că a dat o lovitură. Speranţele puse în tehnocraţi s-au spulberat. Guvernarea este una, priceperea personală alta. Rezultatele, privite prin prisma accesării fondurilor europene, au fost catastrofale. Nu s-a absorbit niciun euro. Oricât s-au străduit preşedintele Iohannis, PNL şi USR să ridice în slăvi guvernul tehnocrat, la alegerile parlamentare rezultatele au fost mult sub aşteptări. Platforma electorală propusă de Dacian Cioloş, care s-a vrut a fi un document programatic, nu s-a bucurat de popularitate.

Practic PNL, bazându-se pe tehnocraţi, nu a avut un program de guvernare. Şi de aici se poate trage concluzia că nu se poate guverna fără un program politic.

La urma urmei PSD a devenit victima propriului program politic. Asumându-şi rolul de coordonator al echipei care a lucrat la program, Liviu Dragnea şi-a arogat şi meritul rezultatelor obţinute. S-a considerat garantul punerii în practică a programului-minune. Prin urmare s-a simţit îndrituit să pună în guvern pe cine a vrut el, iar apoi nu a ascuns faptul că deciziile le va lua tot el. Asta a trezit nemulţumiri în partid. În acest fel a marginalizat oamenii lui Victor Ponta, dar şi pe cei care au muncit în campanie, separat de echipa lui. Nemulţumirile mocnite au ieşit la suprafaţă şi datorită protestelor. Victor Ponta a reuşit să-şi impună câteva persoane în Guvernul Grindeanu.

Acţiunile lui Liviu Dragnea au fost privite cu suspiciune. Opoziţia, ajutată de preşedintele Iohannis, a profitat de situaţie şi a atacat într-un singur punct, în Liviu Dragnea.

PSD a fost calificat partid corupt pentru că s-a lăsat condus de un om cu probleme penale. Cel care i-a adus partidului un scor istoric la alegeri a devenit şi punctul său vulnerabil. Liviu Dragnea promitea să fie politicianul cel mai important din mandatul 2016-2020, dar protestele din stradă, datorate unei greşeli care a putut fi speculată, l-au readus cu picioarele pe pământ. Marginalizaţii au reacţionat şi iată că PSD este nevoit să schimbe componenţa guvernului nu după cum îşi doreşte Liviu Dragnea.

Domnia totală a lui Dragnea se apropie de sfârşit. De aici înainte ori va conduce mai democratic, ori va fi tot mai contestat şi din interior, şi din exterior.

Abonează-te acum Online!