Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

PSD, victima propriului program

Scris de Dumitru Păcuraru, 25 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Una din criticile constante aduse guvernului de tehnocraţi de către PSD a fost că schimbă prea des miniştri. Nu au trecut decât două luni de la preluarea guvernării şi au fost schimbaţi patru sau cinci membri ai Cabinetului Grindeanu. Doi şi-au dat demisia. Despre primul s-a spus că a fost infiltrat de adversari. Al doilea, cel al Justiţiei, s-a încurcat într-o ordonanţă de urgenţă care a ridicat în picioare o ţară întreagă.

Dacă se mai pune la socoteală şi prima desemnare refuzată de preşedinte, avem imaginea instabilităţii politice. Refuzarea doamnei Sevil Shhaideh să zicem că nu ţinea de PSD. Totuşi este discutabilă pentru că nu a ştiut decât Liviu Dragnea despre propunere. Un ministru a demisionat din cauza protestelor. Ultimele schimbări au venit din cauza unei presiuni a grupului fostului premier Victor Ponta. Deci este o falsă unanimitate în partidul recunoscut pentru luarea unor decizii în unanimitate. Când se vorbeşte despre unanimitate implicit se înţelege o impunere de sus.

Pe de altă parte schimbarea componenţei unei echipe nu este un lucru rău în sine. Există de o vreme încoace obiceiul ca în guverne să fie incluse persoane care nu au mai făcut parte dintr-un guvern precedent. Chiar PSD şi-a făcut un titlu de mândrie în timpul campaniei electorale promiţând că va forma guvernul din persoane noi, necompromise.

După tragedia de la Colectiv oamenii care au ieşit în stradă au cerut guvern de tehnocraţi. Dacian Cioloş şi-a ales o echipă de oameni care nu au făcut politică. Astfel credea că a dat o lovitură. Speranţele puse în tehnocraţi s-au spulberat. Guvernarea este una, priceperea personală alta. Rezultatele, privite prin prisma accesării fondurilor europene, au fost catastrofale. Nu s-a absorbit niciun euro. Oricât s-au străduit preşedintele Iohannis, PNL şi USR să ridice în slăvi guvernul tehnocrat, la alegerile parlamentare rezultatele au fost mult sub aşteptări. Platforma electorală propusă de Dacian Cioloş, care s-a vrut a fi un document programatic, nu s-a bucurat de popularitate.

Practic PNL, bazându-se pe tehnocraţi, nu a avut un program de guvernare. Şi de aici se poate trage concluzia că nu se poate guverna fără un program politic.

La urma urmei PSD a devenit victima propriului program politic. Asumându-şi rolul de coordonator al echipei care a lucrat la program, Liviu Dragnea şi-a arogat şi meritul rezultatelor obţinute. S-a considerat garantul punerii în practică a programului-minune. Prin urmare s-a simţit îndrituit să pună în guvern pe cine a vrut el, iar apoi nu a ascuns faptul că deciziile le va lua tot el. Asta a trezit nemulţumiri în partid. În acest fel a marginalizat oamenii lui Victor Ponta, dar şi pe cei care au muncit în campanie, separat de echipa lui. Nemulţumirile mocnite au ieşit la suprafaţă şi datorită protestelor. Victor Ponta a reuşit să-şi impună câteva persoane în Guvernul Grindeanu.

Acţiunile lui Liviu Dragnea au fost privite cu suspiciune. Opoziţia, ajutată de preşedintele Iohannis, a profitat de situaţie şi a atacat într-un singur punct, în Liviu Dragnea.

PSD a fost calificat partid corupt pentru că s-a lăsat condus de un om cu probleme penale. Cel care i-a adus partidului un scor istoric la alegeri a devenit şi punctul său vulnerabil. Liviu Dragnea promitea să fie politicianul cel mai important din mandatul 2016-2020, dar protestele din stradă, datorate unei greşeli care a putut fi speculată, l-au readus cu picioarele pe pământ. Marginalizaţii au reacţionat şi iată că PSD este nevoit să schimbe componenţa guvernului nu după cum îşi doreşte Liviu Dragnea.

Domnia totală a lui Dragnea se apropie de sfârşit. De aici înainte ori va conduce mai democratic, ori va fi tot mai contestat şi din interior, şi din exterior.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend