00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 01.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 04.00 Concert simfonic la Filarmonica „Dinu Lipatti” 05.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Avram. Titlul emisiuni: Expoziţia de cai şi competiţia de atelaje se impune ca o tradiţie.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiuni: Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu? 10.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 20.06.2019

PSD îl critică aspru pe Iohannis, dar nu activează suspendarea

Scris de Vasile Andreica, 05 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un fost Avocat al Poporului spune că propunerile de miniştri trebuie repetate

Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi locţiitorul lui Liviu Dragnea, a declarat vineri că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis este ultimul demers luat în calcul de social-democraţi, chiar dacă acesta înţelege să blocheze activitatea Guvernului, pentru că PSD este interesat ca România să aibă o Preşedinţie de succes la Consiliul Uniunii Europene.

Întrebat ce va face PSD în condiţiile în care şeful statului a anunţat că refuză semnarea propunerilor pentru Ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, Florin Iordache a arătat că această situaţie va fi analizată, dar suspendarea preşedintelui este ultimul demers luat în calcul.

„Normal că analizăm şi noi ce se întâmplă în perioada următoare. Dar, în acelaşi timp, vreau să spun că demersul cu suspendarea este ultimul demers pe care în acest moment, când România deţine Preşedinţia Consiliului UE, îl iniţiază. Pe noi ne interesează o Preşedinţie de succes, ne interesează să avem nişte rezultate foarte bune pe cât mai multe domenii, şi nu ne interesează să continuăm lupta cu Iohannis, chiar dacă el ne-a anunţat astăzi că îşi doreşte un nou mandat”, a subliniat deputatul PSD.

Liderul PSD Sibiu: Iohannis sabotează din nou România

Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a declarat, vineri, că şeful statului nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul Viorica Dăncilă, adăugând că în acest fel Iohannis “sabotează din nou România”.

“Iohannis îşi continuă misiunea de sabotaj a intereselor României refuzând să numească doi miniştri la conducerea a două ministere cheie din Guvernul României, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

După ce a încercat să tragă de timp şi nu a luat act de demisiile acestor doi miniştri şi de voinţa premierului, deşi era evident pentru oricine că demisiile trebuiau aceptate, a fost nevoie de intervenţia Curţii Constituţionale pentru a-l forţa să accepte vacantarea posturilor”, a scris Bogdan Trif, vineri pe Facebook.

Ştefănescu: Ne-am pricopsit cu o mare pacoste

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, vineri, că două locuri sunt neocupate în Guvern, cel de Transporturi şi Dezvoltare, “pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis”, precizând că acest lucru va trebui explicat partenerilor europeni.

“Partenerii noştri din Europa o să întrebe: dar cine o să conducă, cine îşi asumă? Două locuri sunt goale pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis. Ne-am pricopsit cu o mare pacoste la Cotroceni”, a afirmat Codrin Ştefănescu, într-o intervenţie vineri la Antena 3.

Acesta a adăugat că bugetul a fost blocat tot de şeful statului, deoarece nu a avut la timp avizul în CSAT. Social-democratul a adăugat că bugetul pentru acest an este gata.

“Ne-a vorbit că nu avem buget, când bugetul e blocat în CSAT. Bugetul este gata. Noi putem să îl depunem săptămâna viitoare şi să îl aprobăm în sesiune extraordinară. Noi nu o să îi permitem lui Iohannis să îşi facă guvernul lui, că mâine poimâine o să vină să spună: ia luaţi-l voi pe Cioloş la Transporturi, că mai scap şi de un contracandidat”, a conchis Codrin Ştefănescu.

O propunere repetată nu poate fi respinsă

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu a declarat vineri că Olguţa Vasilescu trebuie să fie propusă a doua oară la unul dintre cele două portofolii, Dezvoltare sau Transporturi, pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai poată refuza nominalizarea.

“Nu, din punct de vedere constituţional (nu este – n.r.) pentru că legea nu prevede aşa, numai Constituţia. Decizia 98, de acum câţiva ani a CCR, cu privire la refuzul pentru a doua oară este puţin cam ambiguă. Dar, după părerea mea, din decizie rezultă că preşedintele nu poate refuza decât o singură dată o persoană, nu şi a doua persoană, la acelaşi minister. (…) A fost propusă doamna Olguţa Vasilescu la Transporturi pe care a refuzat-o. Aceeaşi persoană nu ar mai fi putut fi refuzată dacă era din nou pusă ( la Transporturi – n.r.). Acum este proaspăt, este nou, şi de aia a refuzat. Rezultă oarecum din decizia asta”, spune Iancu.

Abonează-te acum Online!
  1. miti a spus: 05 ianuarie 2019, ora 16:27

    Poate ca nu iar strica putin un cartonas rosu !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.