21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Grindeanu, exclus din partid. PSD depune moţiune de cenzură

Scris de Mioara Maxim, 15 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu

Liderii PSD s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv al partidului şi au decis să depună moţiune de cenzură împotriva guvernului Grindeanu. Este singura soluţie rămasă pentru liderii PSD, având în vedere că Sorin Grindeanu refuză să demisioneze.

Update ora 21.20

Joi seara, în jurul orei 20.30, premierul Sorin Grindeanu a susţinut o conferinţă de presă în care l-a atacat pe Liviu Dragnea. Redăm în mare parte aceste declaraţii:

„E o zi tristă. Azi la presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD. Oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine, am fost, sunt şi voi fi PSD-ist! Dragnea încearcă să confişte un întreg partid, pentru că-i e frică de contactul cu marea masă. De un an de zile PSD nu a avut niciun Consiliu Naţional. CEx-urile sunt doar pentru execuţii. Dragnea a decis să dărâme un guvern legitim pe care el l-a pus. Aşa a declarat Liviu Dragnea. Adică el l-a pus, pe persoană fizică!

Sunt membru PSD de 21 de ani şi voi rămâne membru PSD indiferent câte CEx-uri va organiza domnul fost PDL-ist Liviu Dragnea! Conform statutului. Cred că până la urmă el va fi oprit de partid. Nu mă agăţ de scaun, am unde să mă întorc. Liviu Dragnea se agaţă disperat de funcţii în speranţa că asta îl va salva de trecut. El trebuie să-şi asume situaţia de criză în care a aruncat România. Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic. Suntem într-un blocaj. În consecinţă, până luni îi cer lui Dragnea să se gândească şi să-şi asume responsabilitatea crizei. După ce Dragnea demisionează, demisionez şi eu!

Aş vrea să le mulţumesc miniştrilor care încearcă în continuare să-şi facă treaba. Toţi au fost azi la serviciu.

În perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD. Există în interiorul partidului, dincolo de CEx, o mare îngrijorare. Se fac presiuni mari asupra lor să voteze căderea propriului guvern. Sper ca PSD să nu piardă guvernarea.

Liviu Dragnea spune că cineva mă dirijează, că este o conspiraţie. Este o minciună. Nu eu am fost la partide de tenis, la şpriţuri cu reprezentanţi ai Serviciilor Secrete. Aşa că d-l Dragnea să se gândească mai bine. Voi avea şi reacţii mai puternice pe acest subiect. O altă problemă enunţată de d-l Dragnea este că miniştrii nu puteau comunica cu mine. Cum să lucreze aceşti miniştrii, dacă eu dădeam o indicaţie, iar de la partid veneau alte directive?

Un singur om, Liviu Dragnea încearcă să ne întoarcă în timp, înainte de ’89. Ne dorim acest lucru?

În CEx au luat cuvântul doar doi miniştri, Olguţa Vasilescu şi Viorel Ştefan. Trebuie convocat un congres al PSD la care să se dezbată problemele de fond apărute în ultimii doi-trei ani.”

 

UPDATE 17.20. Liviu Dragnea anunţă că moţiunea de cenzură va fi depusă luni şi dezbătură miercuri. Dacă se ajungea la o soluţie amiabilă azi puteam merge la Cotroceni şi aveam un nou premier, a spus liderul PSD.

Dragnea subliniază că mai mulţi miniştri s-au plâns că nu au avut o bună comunicare cu Dragnea. Au fost şi miniştri care au dorit să plece din Guvern din această cauză.

Liviu Dragnea a declarat joi că Palatul Victoria este ocupat de un grup ilegitim care încearcă o forţare a rezultatului alegerilor, iar Sorin Grindeanu este o unealtă. El a spus că transformarea prin care a trecut în ultima vreme premierul îl face să nu mai semene cu cea a fost înainte.

 

”La cum se întâmplă aceste acţiuni nu cred că e un plan făcut pe genunchi. Nu credeam că această evaluare va stârni un asemenea scandal şi vom descoperi, fără să vrem, un plan de care nu ştiam. (…) E o coordonare profesionistă Ce e la Guvern e în afara spaţiului democratic. E o forţare a rezultatului alegerilor şi a bunului simţ. Un grup ilegitim ocupă Palatul Victoria”, a declarat Liviu Dragnea

 

Liderul PSD a mai afirmat că Sorin Grindeanu părea împins din spate să spună unele lucruri.

Dragnea a catalogat Cabinetul actual ca fiind un Guvern fantomă. ”Am auzit mai multe variante de componenţă a unui guvern fantomă. Pentru prima dată guvernul fantomă e la Palatul Victoria şi nu în umbră, cum era până acum”.

UPDATE 16.10 La fel cum au procedat şi la protestele de la începutul anului din Piaţa Victoriei împotriva Guvernului Grindeanu, câteva persoane au venit în faţa sediul PSD cu manechine de carton îmbrăcate în haine de deţinuţi cu feţele lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu şi Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE 15:57. Liderii PSD au ieşit din şedinţă. Aceştia îsi caută soferii pentru a pleca de la sediul PSD.

UPDATE 15:51. Moţiunea de cenzură va fi depusă luni.

UPDATE 15:51: Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a încheiat.

UPDATE 15.40. În faţa sediului PSD au venit trei jandarmi pentru a discuta cu protestatarii.

UPDATE 15.23. Grindeanu l-a numit pe Victor Ponta secretar general al Guvernului
UPDATE 15.22 S-a votat ecluderea lui Sorin Grindeanu din PSD. Cu unanimitate a fost votată şi depunera moţiunii de cenzură.
UPDATE 15.00 O adevărată bombă a explodat în şedinţa PSD. Mai mulţi lideri judeţeni, dar şi europarlamentari solicită excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD pentru modul în care s-a comportat în urma deciziilor din Comitetul Executiv.

UPDATE 14.10: Grindeanu atrage atenţia că există riscul mare ca PSD să piardă guvernarea

Într-un al doilea mesaj în mai puţin de 12 ore pe pagina personala de Facebook, premierul anunţă că e gata să demisioneze doar după asigurări ferme din partea preşedintelui României că va nominaliza pentru funcţia de prim-ministru un candidat din interiorul PSD. El le atrage atenţia şi colegilor săi de partid că există riscul mare ca PSD să piardă guvernarea:

”De peste 20 de ani sunt în PSD. Şi vă asigur de respectul meu pentru tot ce aţi făcut în acest partid. Vă garantez că nu mă agăţ în niciun fel de funcţia de Prim-ministru, pe care o ocup şi datorită susţinerii pe care mi-aţi acordat-o.

Vreau să mă asigur că preşedintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia.

Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic preşedintelui Iohannis toată puterea în România. Nu putem accepta această situaţie! Vă propun o largă consultare în partid, cu toţi cei care muncesc şi cred în mod real în PSD!

Vreau să cântăriţi bine ce decideţi astăzi. Avem o datorie faţă de România.

Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competenţă şi responsabilitate.

Vă mulţumesc!”, a spus premierul.

UPDATE: Biroul Politic Central al ALDE se reuneşte joi, de la ora 15,00, la sediul central al partidului, ca urmare a retragerii sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu de către coaliţia PSD-ALDE.

Liderii ALDE vor analiza varianta depunerii unei moţiuni de cenzură, potrivit unor surse politice.

Liderii PSD vor depune moţiunea de cenzură luni, iar miercuri sau joi va fi citită în Parlament. La opt zile distanţă va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură.

Liderii PSD vor să respecte toate procedurile parlamentare şi constituţionale pentru a nu se trezi cu eventuale contestaţii care să le dea demersul peste cap.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat însă miercuri seara, la Palatul Victoria, că nu îşi va da demisia din funcţie, decât după de şeful statului va numi un premier de la PSD.

Abonează-te acum Online!
  1. Ceatateanu` a spus: 16 iunie 2017, ora 00:08

    Ce imi place cel mai mult la tara asta, este aceasta „motiune de cenzura”, care o ataca toti politicienii, cum au ocazia…si asa vin altii si altii, cu reguli noi si schimba totul. Dragi politicieni, daca a fost ales cineva, a fost ales de popor. Asa ca sa nu mai cautam tot timpul nod in papura si sa sustinem pt binele tarii, sa facem ceva pt ea. Dar voi, nu aveti altceva de facut, doar sa aruncati cu noroi si sa cautati modalitati de a ajunge la putere ca mai „ciupiti” din cea mai ramas. Si atunci va intrebati de ce parasesc tinerii tara?? Pt ca merge asa bine!!

  2. Iancu a spus: 15 iunie 2017, ora 23:21

    Frumos. Facem un circ sa acoperim procesul lui „nea nelu” . Penibil

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.