18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

PSD câştigă primăriile din Bocsig (Arad), Cervenia, Poeni şi Salcia (Teleorman)

Scris de Mioara Maxim, 06 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Alegerile locale parţiale, organizate duminică pentru ocuparea fotoliului de primar al comunei arădene Bocsig au fost câştigate de candidatul PSD, Teodora Felicia Abrudean, informează agerpres.ro.

Conform rezultatelor oficiale, candidatul PSD, Teodora Felicia Abrudean, a obţinut 45,98% din voturile valabil exprimate.

Pe locurile următoare s-au situat Teodor Miclăuş (USR) cu 17,99%; Adriana Băcioi (PNL) cu 15,89% şi Daniel Cosmin Crîsta (ALDE) cu 9,59% din voturile exprimate.

În cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al comunei Bocsig au fost înscrişi 7 candidaţi, între care doi independenţi.

Numărul cetăţenilor cu drept de vot la alegerile de duminică, din comuna Bocsig, a fost de 2.747, iar prezenţa la vot a fost de 61,68%.

Pentru alegerile de duminică au fost amenajate patru secţii de votare, două în centrul de comună, la Bocsig şi câte una în localităţile aparţinătoare Mânerău şi Răpsig.

Jurist de profesie, Teodora Felicia Abrudeana a fost consilier juridic la Primăria Bocsig.

Funcţia de primar al comunei era vacantă din luna mai 2017, când fostul edil, Ioan Florin Ciul, şi-a pierdut mandatul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dând câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în procesul prin care edilul a atacat raportul de evaluare al ANI prin acesta era declarat incompatibil.

 

PSD a câştigat alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar în comunele Cervenia, Poeni şi Salcia, potrivit directorului de campanie, Dănuţ Cristescu.

Conform sursei citate, în toate cele trei localităţi, diferenţa de scor între învingători şi restul candidaţilor a fost mare.

„Rezultatul a fost foarte bun. Am câştigat în toate cele trei localităţi. De mâine trebuie să ne apucăm de treabă în toate cele trei localităţi. A fost o diferenţă de scor semnificativă. A fost o diferenţă foarte mare la Poeni. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să ne facem treaba în continuare. Nu contează diferenţa de scor, ci faptul că cei trei, Doru Slobozeanu de la Cervenia, Dănuţ Botescu de la Poeni şi Iulian Olteanu de la Salcia trebuie să îşi desfăşoare activitatea cum trebuie şi să rezolve problemele cetăţenilor”, a declarat Dănuţ Cristescu.

Conform numărătorii paralele, PSD a obţinut peste 70% în două din cele trei localităţi în care s-au organizat alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, notează Agerpres.

Dintr-un total de 2.489 de alegători, în comuna Cervenia s-au prezentat la urne 1.511 persoane cu drept de vot. PSD a obţinut 70,6%, iar PNL 26%.

În comuna Poeni, 1.476 de persoane, dintr-un total de 2.340, şi-au exercitat dreptul de vot. Partidul Social Democrat a câştigat alegerile cu 79,48%, în timp ce PNL a obţinut 7,28%.

În localitatea Salcia, 1.489 de cetăţeni, din cei 2.159 aşteptaţi la urne, au votat. 56,5% dintre aceştia au ales PSD, iar alţi 38,4% au ales PNL.

În urma alegerilor, Doru Slobozeanu este noul primar al comunei Cervenia, Dănuţ Botescu este noul edil al comunei Poeni, iar Iulian Olteanu a câştigat primăria Salcia.

Judeţul Teleorman s-a situat pe primul loc pe ţară ca număr de localităţi în care au loc alegeri locale parţiale pentru primari, după ce foştii edili au fost declaraţi incompatibili de ANI.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.