00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne invitat: Cătălin Sălăgean. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor .(reluare) 03.30 Portret de artist invitat: Nicolae Sabău. 05.15 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: teatrul şi tinerii din ziua de azi. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 09.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Meseriile viitorului. 10.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia. Titlul emisiuni: . 11.15 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Rolul artei în dezvoltarea copilului. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor .(reluare) 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Acţiuni cu tânăra generaţie în scopuri ecologice. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitaţi: Maria Tripon. 17.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 17.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 22.08.2019

PSD a făcut rectificarea bugetară fără să ţină seama de protestele ALDE

Tăriceanu dă un ultimatum Guvernului Dăncilă

Luni, Guvernul a adoptat proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2019.

ALDE a trasmis printr-un comunicat de presă, că rectificarea este nerealistă iar rezultatele exerciţiului bugetar arată “incapaciateta administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”. În plus liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare. :i PNL critică rectificarea bugetară adoptată ieri.

Dăncilă: Educaţia, fonduri mai mari cu 42.4% faţă de anul 2018

În debutul şedinţei de guvern, Viorica Dăncilă a anunţat că este vorba de o rectificare bugetară pozitivă şi că ministerul Educaţiei va primi fonduri mai mari cu 42.4% faţă de anul 2018. „În şedinţa de guvern de astăzi (luni-n.r.) vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanţelor l-a prezentat în prima lectură în şedinţa precedentă. Aşa cum am spus şi data trecută este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare. Educaţia va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42.4% faţă de anul 2018, iar dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare,” a anunţat Viorica Dăncilă. Potrivit premierului bugetul Ministerului Sănătăţii rămâne neschimbat, iar cu privire la reducerea cu un miliard de lei a venitului Ministerului Educaţiei, şefa Executivului a precizat că se referă la programul „Merg la şcoală”, care nu era prevăzut în programele finanţate până la finalul acestui an. Din partea ALDE la şedinţa de guvern a participat ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Viorel Ilie. Ceilalţi doi miniştri ALDE, Anton Anton şi Graţiela Gavrilescu sunt în concediu.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu cere un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată „care să aibă ca principal atu competenţa”. cu privire la rectificarea bugetară. ALDE spune că este nerealistă.

Luni, înaintea şedinţei de Guvern, Tăriceanu a avut o discuţie cu Dăncilă pe tema colaborării viitoare.

„În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim -ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate”, mai transmite ALDE.

Senator PNL: Rectificarea bugetară încearcă să ascundă o gaură în buget de 9 miliarde de lei

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat luni că rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi propusă o rectificare negativă. Potrivit lui Cîţu există o „gaură” în buget de 9 miliarde de lei.

„Rectificarea bugetară, din punctul nostru de vedere, a pornit greşit. (…) Văd că vor să persiste în greşeală şi este mai mult decât greşeală, pentru că, dacă ne uităm la primele şase luni, vedem că această rectificare bugetară de fapt încearcă să ascundă o gaură în bugetul României de 9 miliarde de lei. Dacă ne uităm la cum încearcă să ascundă această gaură, pare mai mult că încearcă să ascundă o fraudă din bugetul României. (…) Rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi făcută o rectificare negativă”, a declarat Cîţu după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.