PSD: 173.743 de angajaţi au beneficiat de o creştere a veniturilor nete cu 200 de lei

Scris de I. Z., 20 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marcel Ciolacu

Până în prezent, 173.743 de angajaţi au beneficiat de o creştere a veniturilor nete cu 200 de lei, după data de 1 iunie 2022, când a intrat în vigoare măsura prin care această sumă suplimentară să fie scutită de taxe, în cazul unei majorări voluntare a salariului minim, anunţă PSD.

”Măsura face parte din Programul PSD Sprijin pentru România şi are în vedere sprijinirea angajatorilor din mediul privat pentru majorarea salariilor mici, astfel încât să îşi poată menţine angajaţii şi să prevină exodul forţei de muncă din România în actualul context economic foarte dificil.

Din aceeaşi categorie de măsuri a făcut parte şi propunerea PSD de a se aplica în agricultură şi în industria alimentară acelaşi model fiscal al salarizării reglementat în domeniul construcţiilor. Drept urmare, peste 230.000 de angajaţi au beneficiat de creşterea salariului minim la 3.000 de lei şi de celelalte scutiri şi reduceri de taxe şi contribuţii aferente salariilor,” se arată într-un comunicat de presă.

       Sursa citată a adăugat că Guvernul României ar trebui să aplice, chiar de la 1 ianuarie 2023, recomandările din Directiva Europeană privind salariul minim european, astfel încât venitul minim salarial din România să ajungă la circa 3.000 de lei/lună.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 22 septembrie 2022, ora 13:31

  Iar pt. ei ( parlamentarii) si-au marit indemnizatiile cu mult mai mult de 200 lei ! , si au mai luat si un imprumut de 1,35 miliarde euroi de pe piata externa la dobanda foarte ridicata !.

  Sursa : Profit.ro

  Guvernul a împrumutat astăzi 1,35 miliarde de euro de pe pieţele internaţionale, cererea din partea investitorilor fiind redusă, în contextul în care aceasta este a patra ieşire din 2022 a statului român după bani pe extern, iar investitorii mari sunt precauţi înaintea şedinţei de miercuri a Rezervei Federale a SUA (Fed), la care este aşteptată o nouă majorare a dobânzii băncii centrale americane. Ministerul Finanţelor a împrumutat 600 milioane de euro pe 4 ani şi 750 milioane de euro pe 7 ani. Subscrierile totale au depăşit 2,6 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

 2. Dac Bulibas a spus: 21 septembrie 2022, ora 12:31

  Sursa : Digi24.ro

  Parlamentul pregăteşte noi beneficii pentru procurori şi judecători: Ratele la casă ar urma să fie suportate de toţi românii
  21.09.2022 08:00

  Fiecare dintre noi ar putea plăti ratele pentru casele magistraţilor şi grefierilor. Asta prevede un proiect de lege aprobat ieri în comisia juridică a Senatului. Unul dintre motivele acestei decizii este că poliţiştii şi militarii beneficiază de o astfel de măsură.
  Cristian Niculescu Ţâgârlaş, senator PNL: Este important ca magistratul să se gândească la activităţile pe care le are ca magistrat când judecă cazurile, şi să nu aibă probleme cu chiria sau cu rata. Reprezintă un proces bun şi pentru piaţa economică imobiliară a României.

  ( pt. oamenii de rand care muncesc cine le plateste ratele pt. locuinte ???, De ce trebuie sa platim noi in locul lor ratele la locuintele lor ?, Ce fel de lege imbecila ar mai fi si asta ?, MIZERII de parlamentari !!! . Retineti motivatia imbecila a senatorului PNList imputit !!!!.)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517