24.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 04.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Călin Secan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 10.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Marian Buzilă – un tenor de succes 11.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Ce este stima de sine? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii şi sănătatea mintală. 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Paul Dancu. Titlul emisiuni: Uniunea Democrată a Slovacilor şi Polonezilor Satu Mare se prezintă. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Protestele personalului din Sanatate anunţate pentru luna septembrie vor contiuna

Scris de Mihaela Ghiţă, 22 septembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Protestele personalului din Sanatate anunţate pentru luna septembrie vor contiuna

Protestele personalului din Sanatate anunţate pentru luna septembrie vor contiuna

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că protestele personalului medical anunţate pentru luna septembrie vor continua, iar luni la ora 11,00 vor fi realizate pichetări în faţa Ministrului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii, informeaza Agerpres.

Reprezentantul CMR a precizat că îşi menţine în continuare solicitarea cu privire la dublarea salariilor medicilor rezidenţi şi a precizat că aceasta este una adresată guvernului.

„România devine o ţară normală şi într-o ţară normală Ministerul Finanţelor nu este stat în stat. Am rămas pe aceeaşi poziţie, solicităm dublarea salariilor medicilor rezidenţi” a spus Astărăstoae.

El a menţionat că nu este de acord cu ideea avansată de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind posibila majorare a salariilor medicilor rezidenţi cu 2 până la 20% din banii proveniţi de pe urma reorganizării sistemului.

Totodată, Astărăstoae a acuzat că presiunea politică a devenit tot mai mai mare şi a susţinut că „este un cancer” politizarea sistemului medical.

„Vom modifica actele normative astfel încât cariera profesională să nu se bazeze pe carnetul de partid, ci pe merite profesionale. Coaliţia şi Ministerul Sănătăţii vor căuta să impună în lege criterii care să nu permită influenţa politică asupra spitalelor, ci un management real al acestora. Spitalele trebuie să aibă un grad crescut de autonomie şi să nu fie tratate ca instituţii bugetare”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România.

El a ţinut să precizeze că protestele din ultimele zile nu sunt îndreptate împotriva cuiva, ci sunt în favoarea construcţiei unui sistem de sănătate care să fie performant.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a precizat că scopul Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate este ca organizaţiile care o compun să fie unite, să fie ajutate şi să ajute.

„Am găsit soluţii care să ducă la mai multă finanţare a sistemului sanitar”, a afirmat sindicalistul. În opinia sa, politicul reprezintă”cancerul sistemului sanitar”.

Marius Sepi a mai subliniat că Federaţia Ambulanţa a solicitat să devină membră a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate.

În opinia ministrului pentru Dialog Social, Doina Pană, dialogul care a avut loc duminică la Ministerul Sănătăţii denotă deschiderea totală pe care o are guvernul în discutarea problemelor. „Pe fiecare capitol discutat s-a decis constituirea unui grup de lucru”, a mai spus Pană

 

Abonează-te acum Online!
  1. egalitate a spus: 22 septembrie 2013, ora 17:01

    DE PEDIATRII DE CE UITA TOT TIMPUL TOATA LUMEA?
    NU SPOR DE SALARIU IN CONCORDANTA CU RESPONSABILITATEA ACESTEI RAMURI,NU MIJLOACE DE INVESTIGATII SPECIFICE VARSTEI!!!!!!!!!!!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.