Protest al localnicilor din Sătmărel la Primăria Satu Mare

Scris de Ioan Aniţaş, 30 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni dimineaţă, 30 ianuarie 2023, în jurul orei 9,00, zeci de localnici din Sătmărel, un cartier al municipiului Satu Mare, s-au adunat în faţa Primăriei să protesteze faţă de condiţiile din zonă. Protestul a fost aprobat chiar de conducerea Primăriei.

Fără apă, canalizare, cu străzi inundate şi pline de noroi, localnicii spun că nu mai pot trăi în aceste condiţii.

Protestatarii au venit şi cu pancarte pe care scria „Sătmărelul vrea modernizare de la Primăria Satu Mare”, „Sătmărel e Satu Mare”, „Sătmărel vrea drumuri” şi „Prea multe minciuni”, „Foaie verde flori de mură/Ne-a ajuns noroiu-n gură”, „Roaba ne ajută / Primăria-i mută”, dar au şi scandat mai multe lozinci, inclusiv „Jos primarul”.

 

Un grup de protestatari a forţat intrarea în Primărie, dar jandarmii şi poliţiştii locali i-au oprit. Li s-a promis că vor fi primiţi de conducerea instituţiei.

Acest lucru s-a şi întâmplat, reprezentanţii protestatarilor au fost chemaţi la discuţii cu primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarii Adelin Ghiarfaş şi Cristina Ilieş şi administratorul public Maskulik Csaba.

Detalii puteţi citi în ziarul de marţi, 31 ianuarie.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 30 ianuarie 2023, ora 11:39

    Cetatenii acestia merita mai mult. Solicitarile lor sunt indreptatite !. Este o rusine ca acestia pana acum au fost abandonati de administratia locala. Adrian Cozma de ce nu intervine in sprijinul acestor cetateni ???. In loc sa inlocuiasca pavajele de marmura din Centrul Nou cu altele din beton si sa preconizeze schimbari la fantana arteziana din Parcul Central nu ar fi fost mai bine si mai util ca acei bani sa fie folositi pt. a imbunatati conditiile de viata pt. cetatenii din Cartierul Satmarel ?….( unde au ajuns placile din marmura schimbate din Centrul Nou ?… mai exista oare ??? , Trebuiau inventariate si depozitate fiind un bun valoros reutilizabil in folosul comun al cetatenilor Orasului !.)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517