Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate şi solidaritate socială

Având în vedere principiile de echitate şi solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferenţiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcţie de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari şi impozite mai mici pentru cei cu venituri mici. În acest sens, PSD va supune spre dezbatere în cadrul Coaliţiei de guvernare următoarele propuneri:
1) Supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depăşesc salariul Preşedintelui României;
2) Supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depăşeşte pragul 9.000 de lei (cinci pensii medii nete) şi de 90% pentru ceea ce depăşeşte 18.000 lei (10 pensii medii nete);
3) Aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei, astfel încât, la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%;
4) O contribuţie pentru Sănătate şi Educaţie de 0,5% din cifra de afaceri plătită de companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro. Măsura va avea caracter temporar, aplicându-se pe o perioadă limitată de doi ani.
Totodată, PSD se opune scăderii pragului pentru încadrarea IMM-urilor de la 1 milion de euro la 67.000 de euro venituri, cum a propus fosta guvernare atunci când a negociat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.
Cel puţin în prima fază, acest prag nu poate fi mai mic de 500.000 de euro, astfel încât cea mai mare parte a acestor companii să continue să beneficieze de un regim fiscal favorabil (impozit de 1% din cifra de afaceri), care să le permită dezvoltarea economică. În prezent, circa 100.000 de IMM-uri au o cifră anuală de afaceri cuprinsă între 67.000 de euro şi 500.000 de euro.
Biroul de presă al PSD

 

Abonează-te acum Online!
  1. Valeriu G. a spus: 18 iunie 2022, ora 10:50

    DOMNULE, D.B. aţi spus o noutate; AUTOSESIZEAZĂ , n-am auzit de aşa ceva, doar am simţit că la zecile de plângeri n-am primit niciun răspuns, Numai Curtea de Apel ORADEA dos. 748/83/2021, mia dat câştig de cauză, s-a făcut 2 recursuri pentru a bloca şansa la viaţă care au fost respinse de C.A. Oradea.

  2. Dac Bulibas a spus: 17 iunie 2022, ora 11:52

    Lui @ Valeriu G. i se incalca un drept fundamental constitutional : Dreptul la viata !!!.Ce fel de Colonie mai e si asta ?. In Ungaria asa ceva este inimaginabil !!!. Nici animalele nu pot fi tinuti prin infometare care este amendabil pt. rele tratamente aplicate animalului !!!. Am impresia ca @ Valeriu G. a ajuns animalul animalului politic putred de la impozite-taxe locale !.Chiar nimeni nici o autoritate nu se autosesizeaza in legatura cu acest caz disperat ???

  3. Valeriu G. a spus: 17 iunie 2022, ora 09:26

    Noul sistem să interzică abuzurile, furtul şi excrocheria imbecilului de la impozite-taxe locale, numit de Dragnea director, de ce această lichea nu explica , de ce a reţinut pensia şi a nenorocit prin înfometarea şi lipsa medicamenta un handicapat de 87 an.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517