00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Proprietarii de terenuri din judeţ sunt obligaţi să distrugă ambrozia

De ani de zile autorităţile “luptă” pentru a reduce ritmul de extindere a plantei Ambrosia artemisiifolia (ambrozia). Ea este prezentă la marginea căii ferate, pe lângă drumuri indiferent de categorie, iar de o vreme se regăseşte şi în gospodăriile populaţiei.

Despre prezenţa ei în oraşe, în locurile neîntreţinute, să nu vorbim. Ca urmare a răspândirii ei cu repeziciune, autorităţile, în mod special forul legislativ, au adoptat o lege prin care sunt stabilite obligaţiile autorităţilor publice locale pentru combaterea acestei plante, ale populaţiei, dar şi sancţiunile care se aplică pentru cei care încalcă legislaţia specifică. Una din instituţiile direct implicate în combaterea acestei plante dăunătoare inclusiv sănătăţii populaţiei se numără şi Agenţia de Protecţie a Mediului – APM.

Opinii ale primarilor

În virtutea prevederilor legale privind combaterea ambroziei, am luat legătura cu mai mulţi primari din judeţ care şi-au expus punctul de vedere referitor la intervenţiile pe plan local pentru combaterea acestei plante invazive.

Mai multe în ediţia tipărită Informaţia Zilei din 6 mai 2019.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 06 mai 2019, ora 11:31

    Multe legi sunt unnele chiar proaste care nu sunt respectate ( cea cu paza comunala, etc.) din diferite motive sau pt. ca nu se vrea ( legea minoritatilor nationale) si atunci de ce ar trebui sa respectam exact pe acesta ?, pt. ca unii sunt sensibili la ambrosia ?, sa mearga sa se trateze !. CFR-ul nu face curatenie langa caile ferate, primariile nu langa drumuri si in spatiile publice, pe acestia cine-i amendeaza ?, Nimeni !. Doar proprietarii de terenuri sunt amendati restul nimeni iar asta se numeste discriminare, abuz in seviciu si exces de putere din partea autoritatilor locale. Odata drept exemplu sa faca curatenie autoritatile pe domeniul public si dupa aia sa vina cu pretentii la proprietarii de terenuri cu privire la ambrosia. De ce nu inchiriaza statul terenurile nelucrate in vederea cultivarii pe aceste terenuri ?. Eu am desfiintat CAP-urile sau pasunile pt. animale ?. Acum ne pun la plata sau trimit pribegii sa ne amendeze. De ce nu faceti un program national pt. combaterea ambrosiei pe care sa-l sprijiniti material in asa fel incat terenurile in cauza sa-l erbicidati gratuit pt. proprietar. Asa cum dati subventii sau aruncati cu banii la diferite ONG -uri la fel puteti face si acest lucru. Poate asa o sa furati mai putin.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.