Proiectul “Gesturi simple îndeplinesc vise mari” continuă şi în anul 2021

Scris de I. Z., 24 ianuarie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Proiectul “Gesturi simple îndeplinesc vise mari” iniţiat de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Satu Mare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţie a Copilului Satu Mare continuă şi în anul curent, prin organizarea unor evenimente informativ preventive în centrele de plasament, centrele maternale şi case de tip familial aflate în subordinea D.G.A.S.P.C .Satu Mare.

Scopul proiectului vizează atât realizarea unor activităţi informativ – preventive pe tema prevenirea victimizării minorilor, a delincvenţei juvenile şi a comportamentelor de risc asociate consumului de substanţe interzise, dar şi aducerea bucuriei în sufletul tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie, a zâmbetului pe feţele acestora şi împlinirea unor dorinţe.

Copiii au fost fascinaţi de uniforma poliţiştilor şi jandarmilor

Joi, 21 ianuarie, gazdele activităţii informativ – preventive organizate în cadrul proiectului au fost mamele şi copiii aflaţi în sistemul de protecţie al Centrului Maternal Lorena Satu Mare, care au întâmpinat reprezentanţii instituţiilor implicate cu bucurie şi curiozitate, mulţi copii, fetiţe şi băieţi, cu vârsta cuprinsă între 1 ani şi 6 ani, fiind fascinaţi de uniforma poliţiştilor şi jandarmilor.

Respectându-se măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, întâlnirea s-a desfăşurat în aer liber, în curtea instituţiei, sub forma unor discuţii libere cu mamele şi asistentele sociale din cadrul centrului, care şi-au manifestat disponibilitatea de a participa. Astfel, mamele ne-au împărtăşit aspecte referitoare la viaţa din centru maternal, bucuriile şi micile probleme cu cei miciş s-au răspuns la întrebările adresate poliţiştilor, jandarmilor şi specialiştilor antidrog prezenţi şi s-a încercat, în scurtul timp alocat, să se clarifice anumite situaţii sau să se ofere informaţiile necesare. Acest lucru se desfăşura în timp ce cei mici se bucurau de jucăriile şi jocurile primite, fiind provocaţi şi ei să răspundă unor întrebări legate de comportamentul lor şi de respectarea regulilor fixate în centru.
Întâlnirea a fost apreciată şi de către participanţii centrului, dar şi de către reprezentanţii instituţiilor implicate în demersurile din cadrul proiectului ca fiind una deosebit de fructuoasă şi din perspectiva informaţiilor transmise, dar şi sub aspect emotional, căldura şi bucuria celor prezenţi fiind resimţită pe deplin. Evenimente similare urmează a fi organizate lunar, poliţiştii sătmăreni, jandarmii şi reprezentanţii Centrului Antidrog Satu Mare unindu-şi forţele pentru o cauză nobilă, o cauză comună – de a da o mână de ajutor acolo unde este nevoie cu adevărat de noi!

Sursă: IPJ Satu Mare

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517