Image 1
Image 2

Proiect finalizat cu succes la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Proiectului Erasmus+ are ca temă “The Pursuit of Happiness”

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Satu Mare, a fost implicat, ca şi partener într-un proiect Erasmus+ KA2, intitulat “The Pursuit of Happiness”, co-finanţat cu sprijinul Uniunii Europene.

Patru şcoli din patru ţări europene (România, Germania, Olanda si Turcia), au lucrat împreună timp de doi ani pentru a pune în practică activităţile proiectului şi au colaborat pentru a face schimb de experienţă. Ideea de bază a proiectului este fericirea si găsirea satisfacţiei elevilor în viaţa şcolară şi în cea de zi cu zi.

”Elevii să vină la şcoală cu plăcere”

Conceptul de bază al proiectului are ca scop utilizarea unor metode didactice care să determine în final elevii să vină la şcoală cu plăcere, să aibă mai multă încredere în sine şi să pună bazele unui viitor mai sigur în ceea ce priveşte cariera. De asemenea, s-a pus accent mare pe înlăturarea abandonului şcolar timpuriu. Atingerea acestor obiective au la bază o metodă pedagogică germană.

Integrarea internaţională

Proiectul şi-a propus, de asemenea, să dezvolte integrarea internaţională, să împiedice discriminarea, să încurajeze toleranţa, să îmbunătăţească cunoştinţele de comunicare în limba străină, să dezvolte abilităţi de comunicare, de folosire a calculatorului şi a tehnologiei în rândul elevilor.

Rezultate finale

În timpul proiectului, mai multe produse finale au fost elaborate. Datorită faptului că au fost create pentru un grup ţintă cât mai larg, aceste produse sunt valabile în diferite forme: materiale printate, depozitate la şcoală, pe pagina de Facebook, website-ul şcolii şi nu în ultimul rând, pe website-ul proiectului. Linkul către website este: https://pursuitofhappiness.ro/
Pe acest website se pot observa descrierile şcolilor partenere, descrierea activităţilor proiectului, activităţile desfăşurate pe plan local, respectiv cele desfăşurate în cadrul întâlnirii transnaţionale şi de învăţare-predare. Website-ul este gratuit şi se poate accesa permanent. Datele publicate pot fi folosite şi de alte şcoli sau instituţii în scopul pentru care au fost create.
Informaţiile ne-au fost transmise de coordonatorul proiectului, profesoara Olivia Pop, directoare adjunctă a colegiului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns