Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Programul serviciilor către populaţie în perioada Anului Nou

Scris de Ioan Aniţaş, 30 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sampanie la cumpana dintre ani

Sampanie la cumpana dintre ani

Serviciul Rutier Satu Mare va acţiona cu efective mărite, în întreg judeţul

În perioada 22 – 28 decembrie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare au realizat 116 acţiuni de control la unităţi şi gospodării ale populaţiei.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, reprezentând 6 avertismente, după cum urmează: pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislaţie a animalelor nou achiziţionate – 3 avertismente pentru crescători particulari din Medieşu Aurit, Bixad, Boineşti; pentru nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de depozitare, preparare şi comercializare a produselor alimentare, tot 3 avertismente, la două magazine alimentare şi un restaurant din Carei.

La finele sezonului de sacrificare tradiţională a porcilor, recomandăm şi la această dată tuturor consumatorilor să solicite efectuarea examenelor trichineloscopice. Unele Circumscripţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din municipiile şi oraşele din judeţ, desemnate de către DSVSA Satu Mare, au un program de lucru adaptat perioadei Sărbătorilor de iarnă.

Rugăm totodată pe cei care se vor prezenta cu probe pentru examinare în direcţia depistării Trichinei să prezinte o probă concludentă de la pilierii diafragmatici, crotaliul de identificare a porcului sacrificat, cartea de identitate a celui care prezintă proba şi suma de 10,71 lei, reprezentând contravaloarea examenului.

La cerere, examene trichineloscopice se pot efectua şi la Circumscripţiile Sanitare Veterinare de Asistenţă sau la Cabinetele Veterinare particulare dotate cu aparatura necesară, din unele localităţi din judeţ, taxa de examinare fiind stabilită de către fiecare medic veterinar concesionar în parte. În urma examenelor trichineloscopice au fost depistate până la această oră 13 cazuri pozitive.

Carnea suinelor pozitive, în cantitate totală de 2.195 kg, având o valoare de 21.545 lei, a fost confiscată, denaturată şi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar. Proprietarii suinelor diagnosticate pozitiv în urma examenelor în direcţia depistării trichinelozei, care au fost identificaţi prin crotaliere, au fost despăgubiţi la valoarea de piaţă a suinelor.

Şi în această săptămână au fost verificate unităţile de alimentaţie publică care vor organiza şi sărbătorii trecerea dintre ani, Revelion 2018. Deficienţele constatate în timpul controalelor au fost remediate imediat.
Mişcările de porci rămân în continuare interzise către târgurile/aglomerările de animale organizate de către primăriile din judeţ. Suinele domestice din exploataţiile non-profesionale trebuie ţinute obligatoriu numai în spaţii închise, iar acestea nu vor fi hrănite cu resturi alimentare provenite din mâncarea gătită în familie.

Se va evita contactul suinelor domestice cu porcii mistreţi. Scroafele/vierii nu vor fi scoase/scoşi din exploataţie în scopul montei cu alte suine provenite din alte exploataţii.

Pentru orice fel de sesizări şi reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi Call Center la numărul de telefon 0800826787.

Examene trichineloscopice

Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână taie porci în sistem tradiţional pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sâmbătă, 30 decembrie, între orele 8-13, în Piaţa Micro 17 din Satu Mare, dar şi în pieţele din Carei şi Negreşti-Oaş, iae duminică, 31 decembrie, se pot solicita examene între orele 8-12, în aceleaşi puncte menţionate mai sus.

Servicii publice

În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, instituţiile publice nu au program cu clienţii. Prima zi de muncă după această scurtă vacanţă de la cumpăna dintre ani o să fie miercuri, 3 ianuarie. Iată câteva informaţi utile.

De la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale – DITL, de pe lângă Primăria Satu Mare, am aflat că instituţia nu are program cu public, iar amenzile de circulaţie aplicate spre exemplu în cursul zilei de vineri, 29 decembrie, se pot plăti miercuri, 3 ianuarie, fără a avea urmări colaterale. Abia atunci se consideră că s-au scurs cele 48 de ore de la aplicare. Regimul de calcul al celor 48 de ore este similar şi pentru celelalte zile libere, în cazul amenzilor aplicate.

 

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 30 decembrie 2017.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.