Image 1
Image 2

Programul Eco Şcoala din judeţ a fost reevaluat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 15 – 17 mai 2018, la nivelul judeţului Satu Mare a avut loc reevaluarea Programului Eco Şcoala la nivelul a 13 instituţii de învăţământ din judeţul Satu Mare.

În acele zile, s-a format o comisie de evaluare compusă din: Dincă Cornelia – preşedinte Centru Carpatic de Geoecologie Bucureşti, însoţită de Petru Dincă – vicepreşedinte CCDG şi membrii comisiei de evaluare din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare: Elisabeta Békéssy în calitate de coordonator zonal al Programului ECO-ŞCOALA şi director APM, Adriana Culda – consilier pe relaţii publice, Ramona Farkaş în calitate de consilier pe gestiunea deşeurilor, respectiv Leontina Ghiţ – inspector învăţământ preşcolar şi Mariana Săsăran – inspector şcolar biologie. Comisia a evaluat impactul pe care l-au avut şi îl au activităţile eco asupra elevilor, şi felul în care a reacţionat comunitatea, colegii, părinţii, toţi cei din jur.
La nivelul judeţului Satu Mare, programul a fost implementat prima dată în anul 2001 sub îndrumarea directorului executiv APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, numită coordonator zonal al programului judeţele Satu Mare şi Maramureş. Aceasta reprezintă o recunoaştere pe plan internaţional a implicării şi dăruirii sale în implementarea cu succes a programelor de educaţie ecologică pentru tânăra generaţie.

Şcolile înscrise în program

În prezent, în judeţul Satu Mare, sunt înscrise 19 instituţii de învăţământ din care 13 au statutul de „ECO ŞCOALĂ” şi au primit simbolul programului „Steagul Verde”: grădiniţele 6,GPP Guliver, Draga Mea, şcolile gimnaziale Octavian Goga, Ion Creangă, 10, Avram Iancu, Mircea Eliade, Pişcolt, Bălcescu-Petofi, Dr. V. Lucaciu, Colegiul Naţional Ioan Slavici, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi.
Toate instituţiile evaluate s-au prezentat la nivelul aşteptărilor comisiei, au demonstrat capacitatea şi dorinţa de a păstra Steagul Verde prin activităţile ecologice desfăşurate în ultimii doi ani, foarte diversificate, cu rezultate palpabile, în beneficiul mediului.

În tabăra ecologică de la Tarna Mare

Evaluarea şcolilor înscrise în Programul ECO-ŞCOALĂ s-a finalizat cu vizitarea taberei ecologice de la Tarna Mare  care poartă denumirea generică de: ”Aşezământ pentru natură şi iubire creştină”, şi nu întâmplător pentru că aici se îmbină mai mult decât oriunde educația ecologică cu educația creştină. Musafirii de la CCD București au fost impresionați de modul în care căsuțele, deşi realizate din deşeuri reciclabile gen PET cu participarea tinerilor, se contopesc cu natura creând un întreg perfect.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

SFATURI UTILE

Cum pot achiziționa profesorii echipamente IT?

Sistemul educațional din România s-a confruntat cu numeroase provocări de-a lungul anilor, una dintre cele mai importante fiind găsirea fondurilor necesare pentru dotarea școlilor și profesorilor cu echipamente de lucru moderne, adaptate erei digitale în care trăim.