Image 1
Image 2

Programările pentru vaccinare se pot face pentru datele de după 8 februarie sau 1 martie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ca urmare a interesului crescut al cetăţenilor pentru vaccinare, în 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment şi cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.

Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia naţională de vaccinare şi cu recomandările ferme ale Agenţiei Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări şi,  în mod obligatoriu, a rapelului.

Potrivit situaţiei raportate miercuri, 20 ianuarie 2021, la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în judeţele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi şi Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

Datele raportate sunt în dinamică şi există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situaţia să fie diferită, transmite STS.

Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, care vor permite programări şi pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.

Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât şi vaccinarea persoanelor nou programate.

Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică.

Sătmărenii se pot programa în continuare, cu mare greutate, la numărul de telefon 021.41.444.61 sau pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/

 

Miercuri, 20 ianuarie a.c. a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) noile cerinţe operaţionale în baza cărora să fie modificată platforma de programare şi posibilitatea de implementare a unor noi funcţionalităţi, care să prioritizeze vârstnicii şi persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esenţiale şi 75% persoanelor vulnerabile. Modificările solicitate vor fi puse în producţie în următoarele zile, după dezvoltare şi o scurtă perioadă de testare.
Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăşi 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscrişi se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajaţi în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecţiuni cronice şi cele cu dizabilităţi, precum şi de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea şi în etapa a II-a.
Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanţul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare şi, implicit, pentru rapel este o situaţie întâlnită şi în alte ţări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcţie de stocurile existente la momentul respectiv.

1 comentariu

  1. De ce gunoaiele din guvern au lasat la mana hazardului aceasta ORGANIZARE a vaccinarii,care din spusele lor,este esentiala pentru sanatatea celor cu risc, in primul rand si apoi a celor cu expunere a activitatii profesionale,ca;medici,politisti,jandarmi.primarii
    …si desigur cei din invatamant,cand o sa fie(?!)
    Cred ca INSCRIERILE trebuiau facute in primele faze de;
    -Medicii de familie si de cei specializat pe diferite boli,cu bolnavii cronici inregistrati in baza lor de date pe grade de risc,ca ;diabetici
    ,cardiaci,afectiuni pulmonare,cancer,ciroze,etc,etc,dupa care urmeaza cei peste 65 de ani.Dupa care instiintarea prezentei datei de vaccinare trebuia facuta de centrul de vaccinare acreditat,precizand ,luna, data si ora.Apoi cei cu risc mediu si mic al efectului de infectare.Dar te pui cu sistemul mafiot in care logica aplicata este eu si dupa mine …potopul !

Lasă un răspuns

Connect with