18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Profil: Csaba Csintalan

Scris de Vasile Nechita, 03 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Csaba Csintalan este actualmente profesor la Colegiul Economic Gheorghe Dragoş, Satu Mare. În paralel, urmează cursuri postuniversitare în calitate de doctorand în economie la Universitatea din Oradea.

În afară de acestea, el are şi calităţile de membru al Corpului de Experţi pentru Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale, expert în management educaţional, colaborator extern în Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

În sprijinul copiilor defavorizaţi

De-a lungul anilor, Csaba Csintalan a deţinut funcţii de director la Şcoala Gimnazială Botiz şi la Şcoala Gimnazială Dr. Vasile Lucaciu din Satu Mare. În aceste posturi a avut de-a face cu numeroşi copii oropsiţi, mulţi dintre ei de etnie rroma. Interacţionând cu această categorie de copii şi empatizând cu ei, profesorul a studiat mai multe modalităţi de a-i ajuta să-şi depăşească fie şi în mică măsură condiţia lor umilă, aceea de persoane nevoiaşe, situate la periferia societăţii.
Chiar dacă îi intrigă uneori pe cunoscuţi prin comportamentul său extrovertit, Csaba Csintalan a făcut eforturi de a ajuta elevii defavorizaţi. Eforturile sale s-au materializat pe două planuri: practic şi teoretic. Astfel, i-a sfătuit pe părinţii copiilor care au abandonat şcoala să urmeze cursuri cu frecvenţă redusă sau programul “A doua şansă”, pe care l-a şi organizat la şcolile pe care le-a administrat. De asemenea, s-a preocupat de adaptarea programelor şcolare la cerinţele şi posibilităţile elevilor care au reluat cursurile după ani de abandon şcolar.

La studii doctorale

Pornind de la astfel de preocupări, să le spunem practice, profesorul a studiat domeniul căpătând o expertiză pe care a valorificat-o ulterior în elaborarea de studii ştiinţifice. După ce a publicat două volume: ”Cercetarea de marketing adaptabilă mediului educaţional pre-universitar” şi ”Managementul schimbărilor, oportunităţi viitoare ale sistemului educaţional preuniversitar”, el s-a înscris la studii doctorale. Şi aici, profesorul Csaba Csintalan excelează la capitolul realizări ştiinţifice. Am urmărit Fişa individuală de realizări ştiinţifice în calitate de autor şi coautor a doctorandului Csaba Csintalan. Acolo am aflat de participările sale la conferinţe internaţionale şi la sesiuni ştiinţifice naţionale, de publicarea unor lucrări în reviste ISI, sau lucrări în volume cu ISBN.
Unele dintre lucrări, cum ar fi “Education for sustainability in rural Romania” şi “Unemployment, neets and the social role of education in Europe”, au fost preluate de bibliotecile universităţilor din Munchen (Germania) şi Dubrovnic (Croaţia). Am mai identificat un studiu reluat de o revistă din China: 时间(降序) – 中文 (text pe care nu am reuşit să-l traducem).
Cei interesaţi pot accesa toate conferinţele internaţionale pe CSINTALAN CSABA SCIENCES.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.