Profesorul sătmărean dr. Nagydobai Kiss Sándor a primit Diploma de Excelenţă a Societăţii de Matematică | Informaţia Zilei

Profesorul sătmărean dr. Nagydobai Kiss Sándor a primit Diploma de Excelenţă a Societăţii de Matematică

Scris de Vasile Nechita, 15 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cadrul sesiunii interjudeţene de Comunicări ştiinţifice şi metodice a profesorilor de matematică din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, desfăşurată zilele trecute la Zalău, profesorul sătmărean dr. Nagydobai Kiss Sándor a primit Diploma de Excelenţă a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).


Diploma de excelenţă i-a fost înmânată de dr. Ovidiu Pop, preşedintele filialei judeţene a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România. Din judeţul Satu Mare, Nagydobai Kiss Sándor este al treilea profesor care primeşte această diplomă.
Primul profesor sătmărean care a primit această diplomă a fost Ioan Boţ (înmânată de prof. univ. dr. Vasile Berinde, vicepreşedinte al SSMR), iar al doilea dr. Miclăuş Gheorghe (înmânată de profesorul Mircea Trifu, secretar general al SSMR).

Despre SSMR

Societatea de ŞtiinteMatematice din România (SSMR) este continuatoarea Societăţii Gazeta Matematică (SGM), înfiinţată în decembrie 1910, prin Legea 3798 din 18 decembrie 1910, publicată în Monitorul Oficial din 25 decembrie 1910. Scopul SGM era răspândirea gustului pentru studiul ştiinţelor matematice şi îndrumarea cercetării originale relative la această ramură de ştiinţă. Până în 1949, activitatea SGM a fost centrată pe editarea Gazetei Matematice, care apare fără întrerupere din 1895. După 1949, societatea a purtat diferite denumiri. Din 1990 se numeşte Societatea de ŞtiinteMatematice din România. La 3 octombrie 2000, prin hotarârea Judecatoriei sectorului 1 Bucureşti, SSMR a fost declarată succesoarea Societăţii Gazeta Matematică.

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 15 mai 2019, ora 09:14

    Cum, maghiarii nu sint discriminati in Romania? Ca asa ne invata udemeristii si pecemistii, ca maghiarii vai de capul lor bietii de ei, n-au nici un drept!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345