Image 1
Image 2

Profesorii vor pregăti suplimentar elevii din ultimul an de gimnaziu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În conformitate cu datele centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, la simularea Evaluării Naţionale, au obţinut medii peste 5 doar 38,08% dintre candidați.

La nivel naţional, doar 50.920 de elevi, reprezentând puţin peste 30 de procente, au primit note peste 5.

Pregătire suplimentară, în regim gratuit

Ministrul Adrian Curaj a spus că „simulările evaluării naţionale ne arată o imagine care nu poate să nu ne îngrijoreze. De aceea, cred că este extrem de importantă munca fiecărui profesor cu elevii săi de clasa a VIII-a, astfel încât acele planuri de remediu individualizate să fie cu adevărat un efort de învăţare”. În aceste condiţii, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a anunţat măsuri menite să remedieze situaţia. Dintre recomandări reţinem şi „implementarea unui program de pregătire suplimentară, în regim gratuit, în cadrul şcolii, după orele de curs”.

Măsuri remediale stabilite de ISJ

Potrivit informaţiilor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru îmbunătăţirea rezultatelor la Evaluarea Naţională sunt prevăzute mai multe activităţi, între care şi organizarea unui program de pregătire suplimentară prin consultaţii la disciplinele de examen. De asemenea, ISJ mai enumeră şi alte măsuri, respectiv „prezentarea rezultatelor, individual, ȋn cadrul şedinţelor organizate de unităţile de ȋnvăţământ cu părinţii elevilor de clasa a VIII-a; analiza, în cadrul şedinţelor cu directorii, a rezultatelor obţinute de fiecare şcoală la simularea evaluării naţionale; elaborarea graficului de pregătire a elevilor pentru examenul de evaluare naţională şi monitorizarea acţiunilor stabilite, de inspectoratul şcolar; analiza rezultatelor în cadrul comisiilor metodice, al cercurilor pedagogice şi al consiliilor profesorale; personalizarea traseului de învăţare pentru elevii cu probleme deosebite care au obţinut rezultate slabe la simularea evaluării naţionale; efectuarea temelor diferenţiate pentru asigurarea individualizării învăţării”.
În afară de acestea, Ministerul Educaţiei anunţă inspecţii şcolare de specialitate la nivel naţional, care se vor desfăşura pe toată perioada de dinaintea evaluărilor naţionale şi vor urmări aplicarea planurilor remediale la nivelul unităţilor de învăţământ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with