Profesorii vor fi monitorizaţi audio-video la probele scrise şi inspecţii

Scris de Vasile Nechita, 19 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Profesorii care participă la concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar vor fi monitorizaţi audio-video la inspecţiile de la clasă şi la probele practice.

În acest an şcolar, candidaţii care vor susţine concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar vor fi monitorizaţi audio-video la inspecţiile la clasă şi la probele practice. Probele acestea se vor derula în perioada 25 mai – 30 iunie. Prin introducerea înregistrărilor, candidaţii pot depune şi contestaţii dacă sunt nemulţumiţi de punctaj, după cum prevede chiar metodologia. Contestaţiile se vor formula tot în perioada 25 mai – 30 iunie. Potrivit metodologiei, candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă. Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă în profilul postului sau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice pe perioadă nedeterminată. Inspectorul şcolar general a precizat că la nivelul judeţului Dolj pentru concursurile naţionale destinate profesorilor vor fi puse la dispoziţie cursuri de pregătire suplimentară. “Vom organiza la nivelul inspectoratului şcolar acele cursuri de pregătire suplimentară în vederea susţinerii examenului de titularizare şi de definitivare în învăţământ, pentru că am văzut că acestea sunt benefice. Sunt dorite de colegii noştri. Datele şi locaţia în care se vor derula vor fi afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar. Sunt cursuri care se pliază pe bibliografia de concurs“, a spus inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună. Proba scrisă pentru examenul de titularizare va fi pe 15 iulie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517