Profesorii mai au de aşteptat după banii câştigaţi în instanţă

Scris de Mirela Filimon, 02 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant

Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant

În această situaţie mai sunt cadre didactice de la 50 de şcoli din judeţ

Profesorii sătmăreni au primit o veste proastă după ce Bugetul pentru anul 2017 a fost promulgat. Aceştia rămân fără drepturile salariale pe care le-au câştigat în instanţă şi asta pentru că în Bugetul de anul acesta nu s-au prev[zut bani în acest scop. Practic cei mai mulţi dintre ei trebuiau să primească anul acesta ultima tranşă de bani, după ce în 2016 au primit două tranşe.

        “Acum pe logica normală a funcţionării oricărui sistem, în acest an, în 2017, pentru sindicate şi membrii noştri trebuiau să fie reluate procesele şi trebuia să se stabilească plata proceselor nerezolvate sau cu alte cuvinte care sunt în restanţă. Pentru acest lucru, evident, primul pas care trebuia făcut era legat de legea bugetului, implicit alocarea unor sume pentru plata acestor sentinţe.

Noi am atenţionat deja acest lucru prin scrisori deschise, atât ministerul, cât şi Guvernul. Ni s-a răspuns că la rectificarea de la mijlocul anului, respectiv în vară, când se fac în general rectificările, vor fi rezolvate şi aceste procese.

Ne deranjează fiindcă Guvernul şi Ministerul Educaţiei nu au considerat o prioritate acordarea acestor sume“, a explicat pentru Informaţia Zilei, Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Satu Mare.

        După primirea acestei veştii şi alte sindicate din învăţământ au reacţionat prin scrisori deschise.

 

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din data de 2 martie, disponibilă la chioşcurile de ziare, sau în format electronic (PDF)

Abonează-te acum Online!
  1. Popa nastai a spus: 03 martie 2017, ora 07:02

    In afara de scurte scrisori ,sindicatele le din invatamant(in ultimii 10 ani aservite puterii)mai fac si altceva .Sunteti penibili tovarasi lideri de sindicat.Sunt unul dintre profesorii care de luna aceasta am decis sa nu va mai dau bani,adica sa ies din sindicatul vostru de 2 lei.

  2. Dac Bulibas a spus: 02 martie 2017, ora 17:19

    Studentilor s-au gasit bani pt. a le asigura gratuitate la calatoriile cu CFR .

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517