26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Profesori din cinci şcoli sătmărene boicotează simulările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Scris de Vasile Nechita, 03 martie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) Satu Mare, afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a hotărât că profesorii membrii de sindicat nu vor participa la simularea Evaluării Naţionale din zilele de 5-7 martie şi nici la simularea examenului de Bacalaureat din zilele de 19-22 martie. Informaţia ne-a fost remisă de Victor Oprea, preşedintele organizaţiei sătmărene.


Potrivit interlocutorului, după ce a consultat membrii de sindicat din organizaţie, ”aproximativ 60% au semnat pentru «DA », adică boicotarea simulării de evaluare naţională, iar 40% au semnat pentru «NU». Am făcut apel către unităţile unde au semnat majoritatea pentru „da” să decidă până azi (vineri – n.n.) dacă vor boicota efectiv sau nu.
Din ultimele ştiri reiese ca SLI participă în final cu cinci unităţi şcolare din judeţ care vor proceda efectiv la boicotarea examenului de evaluare naţională.
Cu siguranţă vor veni liceele, cu care dorim să boicotăm simularea examenului de bacalaureat, la un număr cât mai mare de licee, în perioada 19 – 22 martie 2018.
La nivel naţional, FSLI boicotează cu 1.079 de unităţi şcolare, conform informaţiilor de ultimă oră. FSLI a trimis o notificare la Ministerul Educaţiei Naţionale prin care se anunţă acţiunile de boicotare a evaluărilor naţionale în perioada 5 – 7 martie”, a precizat Victor Oprea.

Referitor la acest aspect, inspectorul şcolar general Călin Durla a transmis să nu se facă presiuni asupra celor care nu vor să participe la examen dar simularea să se desfăşoare cu alţi profesori care nu participă la protest.

 

Revendicări

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că grilele de salarizare pentru personalul din învăţământ, prevăzute de legea cadru nu au fost negociate, ci impuse. De asemenea, ei cer ca reîncadrarea personalului din învăţământ să se realizeze prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzător fiecărei funcţii cu salariul minim brut pe ţară. Totodată, calculul sporurilor şi al indemnizaţiilor să se facă prin raportare la salariul de bază majorat din 2018 şi nu la cel din 2016. De asemenea, se doreşte acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic. Potrivit sindicaliştilor, revendicările amintite mai sus au fost neglijate de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Abonează-te acum Online!
  1. Popa a spus: 07 martie 2018, ora 07:14

    Dac bulibaşă,se vede că ţi-a plăcut la şcoală .Se vede că ai primit şi de-acasă o educaţie foarte buna.Felicitari părinţilor tăi pentru modul în care te-au educat .Cum îşi pot permite prostii aostia de profesori sa ceară bani,când pe vremea când erai tu la şcoală(probabil pentru foarte puţini ani)au reuşit să te educe exemplar şi cu salarii mici.Sa v fie ruşine domnilor profesori.De ce sa lucreze la stat ,pe bani putini,când pot să meargă la particular?de ce să rămână profesori când nu mai avem nevoie de educaţie,pentru că,cretini că şi tine se formează singuri,fara nicio şcoală?Pe tine precis te-au pregătit părinţii pentru viaţa şi nu şcoala.Bbravo lor,frumos exemplu.

  2. Dac Bulibas a spus: 04 martie 2018, ora 10:35

    Eu zic ca totodata sa va boicotati si salariile astfel n-o mai ridicati !. Chiar mai mult, mergeti sa munciti la privat daca credeti ca acolo este mai usor si se castiga mai bine. Cine dracu va retine in invatamant ?. Numai banii va umbla prin cap si chiulul renumerat, nimic altceva !!!….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.