Image 1
Image 2

Profesorii care elaborează programe şcolare primesc 20% din punctajul pentru gradaţia de merit

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

isj sm 2Recent, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat un apel pentru selecţia cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar în vederea constituirii comisiilor naţionale de specialitate (CNS) pe discipline.

Persoanele interesate sunt anunţate că se pot înscrie în sistemul informatic MONMedu până pe 3 iulie.

Calendar de desfăşurare a selecţiei

Selecţia se desfăşoară în perioada 16 iunie – 31 august şi vizează stabilirea următoarei structuri pentru toate cele 64 de comisii naţionale: preşedinte (obligatoriu cadru didactic universitar) şi un număr de 5 – 21 membri (cadre didactice de specialitate din învăţământul preuniversitar şi universitar).
Între 4 şi 18 iulie, candidaturile vor fi verificate şi validate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi universităţilor. Lista propunerilor validate de inspectorate şi universităţi va fi transmisă la minister pe 19 iulie.
Între 20 iulie şi 31 august, Ministerul Educaţiei va evalua şi selecta candidaturile propuse şi va stabili componenţa finală a comisiilor naţionale de specialitate, pe care o va anunţa în 5 septembrie.
Selecţia membrilor CNS se va face pe baza portofoliului profesional al candidatului care cuprinde curriculumul vitae, în format Europass, însoţit de documente doveditoare şi o scrisoare de intenţie. Componenţa fiecărei comisii se stabileşte în funcţie de punctajele finale acordate în urma evaluării, ierarhizate în ordine descrescătoare potrivit numărului de locuri stabilit de MENCS, astfel încât: să existe reprezentativitate la nivelul regiunilor macroeconomice/naţional, să se asigure reprezentativitate la nivelul statutului de cadru didactic/inspector, să cuprindă cel puţin un reprezentant al minorităţilor naţionale în cazul comisiilor naţionale de specialitate pe disciplinele cu predare şi într-o limbă a minorităţilor naţionale, iar ponderea cadrelor didactice din învăţământul universitar din componenţa comisiilor, având calitatea de membri, să fie de maximum 10% din numărul de membri.
Instrucţiunile privind utilizarea aplicaţiei MONMedu în procesul de înscriere se regăsesc la adresa https://mon.edu.ro, secţiunea Manuale şi ghiduri.

Punctaj substanţial pentru gradaţia de merit

Într-o notă distinctă a ministerului se prevede: “Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să participe la procesul de selecţie, precizăm: “Participarea la proiectele de elaborare a programelor şcolare va fi recunoscută în evaluarea dosarului personal pentru obţinerea gradaţiei de merit; calitatea de membru în grupurile de lucru la programele şcolare va fi apreciată cu o pondere de minimum 20% din punctajul total”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

EXPOZIȚIE LA FILARMONICĂ

Documente și instrumente care “vorbesc” despre un secol de viață muzicală sătmăreană

Vernisajul expoziției „Un secol de viață muzicală sătmăreană” în parteneriat cu Muzeul Judetean Satu Mare a avut loc în holul Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti. 

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now