Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Profesori pensionari, uitaţi de la plata salariilor restante

Scris de Vasile Nechita, 03 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Unii dintre actualii directori de şcoli au uitat de să-i treacă pe listele de plată a restanţelor salariale pe actualii profesori pensionari. Alţii spun că sumele s-au repartizat arbitrar, în funcţie de disponibilitatea directorilor de şcoli şi a secretarilor de a se ocupa de această problemă.


Printre cei nemulţumiţi se află şi Alexandru Bontea din Dindeşti, fost director de şcoală, pensionat în 2009, care ne-a făcut cunoscut că, după atâţia ani de la pensionare, nu a primit încă sumele care i se cuvin ca restanţe. Fiind cititor al ziarului nostru, a aflat din articolul intitulat „Profesorii primesc salariile restante obţinute prin sentinţe judecătoreşti” că alţi, actuali sau foşti colegi ai săi, au primit integral banii corespunzători tranşei pe anul trecut, în timp ce el ar mai avea bani de încasat.
În scurt timp i-am apelat telefonic pe cei care cunosc situaţia efectuării acelor plăţi, semnalându-le cazul. Atât Călin Durla, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, cât şi Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar, ne-au spus că există cazuri (puţine) în care secretarii de şcoli i-au omis pe unii profesori de la plată.
Pentru a corecta astfel de situaţii, le-a recomandat celor care se consideră nedreptăţiţi să facă o solicitare scrisă la Inspectoratul Şcolar, urmând ca inspectorul general să verifice statele de plată şi să le semnaleze directorilor de şcoli eventuale erori.
La rândul său, Ioan Drăgan ne-a spus că mai sunt astfel de cazuri, dar sumele restante sunt prevăzute în noul proiect de buget şi, în opinia sa, ar trebui să fie achitate la începutul anului în curs (fără a preciza o dată anume).

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 06 ianuarie 2018, ora 10:56

    Tipic romanesc !…..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.