Profesori din Satu Mare au contribuit la elaborarea programei de matematică | Informaţia Zilei

Profesori din Satu Mare au contribuit la elaborarea programei de matematică

Scris de Vasile Nechita, 10 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

        Potrivit inspectoarei de matematică Valerica Doina Muntean, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, ”de curând, la nivel naţional, s-au elaborat Repere metodologice privind schimbarea programei la matematică. O comisie de profesori din Satu Mare a contribuit la elaborarea acestor repere la clasa a VI-a.

Precizarea sa vine ca replică la profesorul de matematică Sorin Borodi, care a spus că: „La clasele primare, peste 80% din probleme trebuie să aibă legătură directă cu viaţa elevului. În clasa a cincea, 75%”. El vorbeşte de gradul de îndepărtare al predării de elev, de nivelul exagerat de abstractizare care nu ţine seama de vârsta şi interesele copiilor. Anul trecut, la Evaluarea Naţională de la Matematică au fost daţi spre rezolvare 18 itemi. Dintre aceştia, aveau legătură cu viaţa de zi cu zi doar doi, dar şi acolo punerea în temă fusese oarecum forţată, spune Borodi.

Obiecţia inspectoarei Doina Muntean este că profesorul Borodi ”nu precizează că noua programă, după care studiază clasele a V-a şi a VI-a (de la toamnă şi a VII-a), tocmai acest lucru îl are în vedere: predarea intuitivă a noţiunilor şi ancorarea lor în viaţa reală. Din păcate, foarte mulţi profesori de matematică nu au înţeles acest lucru, văd în schimbarea programei doar o tranziţie de conţinuturi”.

 

Abonează-te acum Online!
  1. ildy a spus: 14 iunie 2019, ora 22:14

    Domnilor de la ISJ urmeaza evaluarea la cls.VIII si Bacul la cei de.a XII.Am inteles ca examenul e monitorizat video…v.as recomanda d.le Durla sa luati masuri de verificare serioase in baile folosite de elevi…toti stiu ca sursele de inspiratie care oricum nu sunt gratuite,se gasesc acolo….VEzI L.T.Negresti .Oas!!!…vezi Carei…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345