00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Profesori din Satu Mare au contribuit la elaborarea programei de matematică

Scris de Vasile Nechita, 10 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

        Potrivit inspectoarei de matematică Valerica Doina Muntean, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, ”de curând, la nivel naţional, s-au elaborat Repere metodologice privind schimbarea programei la matematică. O comisie de profesori din Satu Mare a contribuit la elaborarea acestor repere la clasa a VI-a.

Precizarea sa vine ca replică la profesorul de matematică Sorin Borodi, care a spus că: „La clasele primare, peste 80% din probleme trebuie să aibă legătură directă cu viaţa elevului. În clasa a cincea, 75%”. El vorbeşte de gradul de îndepărtare al predării de elev, de nivelul exagerat de abstractizare care nu ţine seama de vârsta şi interesele copiilor. Anul trecut, la Evaluarea Naţională de la Matematică au fost daţi spre rezolvare 18 itemi. Dintre aceştia, aveau legătură cu viaţa de zi cu zi doar doi, dar şi acolo punerea în temă fusese oarecum forţată, spune Borodi.

Obiecţia inspectoarei Doina Muntean este că profesorul Borodi ”nu precizează că noua programă, după care studiază clasele a V-a şi a VI-a (de la toamnă şi a VII-a), tocmai acest lucru îl are în vedere: predarea intuitivă a noţiunilor şi ancorarea lor în viaţa reală. Din păcate, foarte mulţi profesori de matematică nu au înţeles acest lucru, văd în schimbarea programei doar o tranziţie de conţinuturi”.

 

Abonează-te acum Online!
  1. ildy a spus: 14 iunie 2019, ora 22:14

    Domnilor de la ISJ urmeaza evaluarea la cls.VIII si Bacul la cei de.a XII.Am inteles ca examenul e monitorizat video…v.as recomanda d.le Durla sa luati masuri de verificare serioase in baile folosite de elevi…toti stiu ca sursele de inspiratie care oricum nu sunt gratuite,se gasesc acolo….VEzI L.T.Negresti .Oas!!!…vezi Carei…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.