20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Profesori din Satu Mare au contribuit la elaborarea programei de matematică

Scris de Vasile Nechita, 10 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

        Potrivit inspectoarei de matematică Valerica Doina Muntean, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, ”de curând, la nivel naţional, s-au elaborat Repere metodologice privind schimbarea programei la matematică. O comisie de profesori din Satu Mare a contribuit la elaborarea acestor repere la clasa a VI-a.

Precizarea sa vine ca replică la profesorul de matematică Sorin Borodi, care a spus că: „La clasele primare, peste 80% din probleme trebuie să aibă legătură directă cu viaţa elevului. În clasa a cincea, 75%”. El vorbeşte de gradul de îndepărtare al predării de elev, de nivelul exagerat de abstractizare care nu ţine seama de vârsta şi interesele copiilor. Anul trecut, la Evaluarea Naţională de la Matematică au fost daţi spre rezolvare 18 itemi. Dintre aceştia, aveau legătură cu viaţa de zi cu zi doar doi, dar şi acolo punerea în temă fusese oarecum forţată, spune Borodi.

Obiecţia inspectoarei Doina Muntean este că profesorul Borodi ”nu precizează că noua programă, după care studiază clasele a V-a şi a VI-a (de la toamnă şi a VII-a), tocmai acest lucru îl are în vedere: predarea intuitivă a noţiunilor şi ancorarea lor în viaţa reală. Din păcate, foarte mulţi profesori de matematică nu au înţeles acest lucru, văd în schimbarea programei doar o tranziţie de conţinuturi”.

 

Abonează-te acum Online!
  1. ildy a spus: 14 iunie 2019, ora 22:14

    Domnilor de la ISJ urmeaza evaluarea la cls.VIII si Bacul la cei de.a XII.Am inteles ca examenul e monitorizat video…v.as recomanda d.le Durla sa luati masuri de verificare serioase in baile folosite de elevi…toti stiu ca sursele de inspiratie care oricum nu sunt gratuite,se gasesc acolo….VEzI L.T.Negresti .Oas!!!…vezi Carei…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.