Prof. univ. dr. Alexandru Zotta, în interviu la Informaţia TV

Scris de Mihai Sălceanu, 25 februarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Al. Zotta

Profesorul universitar doctor în filologie Alexandru Zotta s-a născut în 26 februarie 1942, într-o comună vasluiană şi s-a stabilit la Satu Mare în 1968. A fost profesor de limba română, director al Casei Corpului Didactic, inspector şcolar mai bine de 20 de ani. În 1997 a pus bazele, alături de prof. Gavril Ardelean, a filialei sătmărene a Universităţii Vasile Goldiş. Un nume rezonant în cultura sătmăreană şi naţională, Alexandru Zotta are publicate până în prezent numeroase volume literare, dar şi critici de carte.

Cu prilejul împlinirii rotundei vârste de 80 de ani, a acceptat să se destăinuie în cadrul unui interviu la Informaţia TV. Emsiunea “În Slujba Comunităţii” va fi difuzată duminică, 27 februarie, de la orele 13.00 şi 20.00.

În cadrul emisiunii, Al. Zotta aminteşte şi de mentorul său sătmărean, Nae Antonescu, ca omul care l-a sprijinit să se afirme pe plan local şi să debuteze în Revista “Steaua”. Scriitorul a mai amintit de volumele sale, în special de cel despre parabola literară, care a ajuns să fie apreciat acum, la 15 ani de la apariţie. A mărturisit că lucrează la un nou “exerciţiu de admiraţie”, de această dată despre scrierile lui Matei Vişniec.

La ceas aniversar, îi dorim sănătate, minte ascuţită, spor în toate, alături de tradiţionalul

“La Mulţi Ani!”

Abonează-te acum Online!
  1. vasile sălăjan a spus: 01 martie 2022, ora 09:23

    Dragă Sandu,
    La mulţi ani cu sănătate şi noi împliniri literare!
    Să dea Cel de Sus să ne revedem în pace.
    Vasile Sălăjan

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517