Image 1
Image 2

Prof. univ. dr. Alexandru Zotta, în interviu la Informația TV

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Al. Zotta

Profesorul universitar doctor în filologie Alexandru Zotta s-a născut în 26 februarie 1942, într-o comună vasluiană și s-a stabilit la Satu Mare în 1968. A fost profesor de limba română, director al Casei Corpului Didactic, inspector școlar mai bine de 20 de ani. În 1997 a pus bazele, alături de prof. Gavril Ardelean, a filialei sătmărene a Universității Vasile Goldiș. Un nume rezonant în cultura sătmăreană şi naţională, Alexandru Zotta are publicate până în prezent numeroase volume literare, dar şi critici de carte.

Cu prilejul împlinirii rotundei vârste de 80 de ani, a acceptat să se destăinuie în cadrul unui interviu la Informația TV. Emsiunea “În Slujba Comunității” va fi difuzată duminică, 27 februarie, de la orele 13.00 și 20.00.

În cadrul emisiunii, Al. Zotta amintește și de mentorul său sătmărean, Nae Antonescu, ca omul care l-a sprijinit să se afirme pe plan local și să debuteze în Revista “Steaua”. Scriitorul a mai amintit de volumele sale, în special de cel despre parabola literară, care a ajuns să fie apreciat acum, la 15 ani de la apariție. A mărturisit că lucrează la un nou “exercițiu de admirație”, de această dată despre scrierile lui Matei Vișniec.

La ceas aniversar, îi dorim sănătate, minte ascuțită, spor în toate, alături de tradiționalul

“La Mulți Ani!”

1 comentariu

Lasă un răspuns

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

INVESTITORI STRĂINI ÎN SATU MARE

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

Dräxlmaier, una dintre primele companii străine care a recunoscut potențialul orașului Satu Mare, a devenit un exemplu strălucit de succes în industria auto și un stâlp al comunității locale. Prin crearea a mii de locuri de muncă, promovarea disciplinei și a ordinii, și implicarea semnificativă în viața socială și culturală, Dräxlmaier a contribuit la transformarea orașului Satu Mare.

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca

Expoziția „4+1 “

IOAN SBÂRCIU este unul dintre cei mai bine cunoscuți și prețuiți pictori ai generației sale. Desenator inspirat și prin vervă, colorist rafinat care stăpînește cu siguranța experienței neîntrerupte un repertoriu larg de mijloace expresive, Sbârciu și-a făurit un stil personal în pictura în ulei și și-a legat numele de revirimentul cunoscut în prezent de pastel, ca tehnică, în pictura clujeană.