Image 1
Image 2

Producători particulari din Bercu, Agriș și Micula avertizați de DSVSA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectorii Direcției Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare ne-au transmis rezultatele controalelor în domeniul siguranţei alimentare. În perioada 17-23 mai au realizat 96 de acţiuni de control.

Verificările au vizat: unităţi de abatorizare animale, unităţi de procesare carne şi lapte, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare produse de origine non-animală, depozite, unităţi de procesare carne, unităţi de procesare lapte.

Şi în această săptămână continuă acţiunile de verificare, efectuate de inspectori de specialitate din cadrul DSVSA în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unităţi de catering, baruri, plăcintării şi chioşcuri alimentare din judeţ. DSVSA Satu Mare desfăşoară controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, dar şi al prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

DSVSA, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Poliţia de Frontieră au continuat programul de verificare în traficul rutier şi în această săptămână. Continuă verificările, împreună cu serviciul Antifraudă din cadrul ANAF, pentru depistarea transporturilor şi comerţului ilicit cu legume şi fructe provenite din comerţul intracomunitar şi din ţări terţe.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale sub forma avertismentelor pentru producători particulari din pieţele agroalimentare din localităţile: Bercu – 2, Agriş – 1 şi Micula – 1, pentru comercializare directă către consumatorul final a legumelor, fructelor şi a altor produse fără respectarea condiţiilor de igienă.

Având în vedere evoluţia pe teritoriul României a pestei porcine africane, aşa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc şi produsele din carne care conţin carne de porc nu pot face obiectul transportului către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 666/2019 privind măsurile zoo-sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with