19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Primarul Chişinăului, reţinut pentru acte de corupţie

Scris de Mioara Maxim, 25 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Ofiţeri Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie au făcut joi percheziţii în biroul primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă. Dorin Chirtoacă este naşul de botez al fetiţei Elenei Băsescu. 

UPDATE: Dorin Chirtoacă, primarul oraşului Chişinău, a fost reţinut pentru 72 de ore, în cursul nopţii de joi spre vineri, sub acuzaţia de acte de corupţie, relatează publicaţiile Unimedia şi Jurnal de Chişinău.
Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău.

Dorin Chirtoacă a fost dus în Penitenciarul Centrului Anticorupţie.

Potrivit procurorilor, citaţi de Unimedia, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.

Dorin Chirtoacă a fost audiat de procurori, joi seară, la sediul Centrului Naţional moldovean Anticorupţie (CNA), după percheziţiile efectuate la Primăria capitalei Republicii Moldova într-un caz de corupţie.

UPDATE 22.10. Fostul preşedinte, Traian Băsescu, nu ştia nimic din ceea ce i se întâmplă lui Chirtoacă. A şi glumit pe seama faptului că acesta a fost arestat. „Nu ştiu ce e la Chişinău. Probabil DNA a trecut Prutul. Asta e dorinţa cetăţenilor din Republica Moldova, DNA să treacă Prutul”, a spus Băsescu la România TV.

UPDATE 22.00 Dorin Chirtoacă nu a făcut nicio declaraţie pentru jurnaliştii care aşteptau în curtea Primăriei.
UPDATE 21.00 Dorin Chirtoacă, primarul oraşului Chişinău, a fost dus de procurori, joi seară, la sediul Centrului Naţional moldovean Anticorupţie (CNA), după percheziţiile efectuate la Primăria capitalei Republicii Moldova într-un caz de corupţie, informează Unimedia şi Jurnal de Chişinău.

Dorin Chirtoacă a petrecut trei ore în biroul său de la Primărie cu procurorii care au efectuat percheziţii.

La finalul percheziţiilor, primarul Chişinăului a plecat însoţit de procurori şi de agenţi de poliţie cu cagule spre sediul Centrului Anticorupţie (CNA).
Procurorii anticorupţie au descins, joi, la sediul Primăriei din Chişinău, verificând inclusiv biroul primarului Dorin Chirtoacă, trei funcţionari fiind reţinuţi, afirmă surse citate de presa moldoveană.

Potrivit site-ului publicaţiei Jurnal de Chişinău, procurorii au percheziţionat biroul primarului Dorin Chirtoacă şi cel al secretarului Consiliului Municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didenco. Informaţiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei Republicii Moldova, Vadim Brânzaniuc. Secretarul Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didenco, şi doi consilieri municipali au fost reţinuţi de ofiţerii CNA sub acuzaţiile de corupere în formă pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Centrul Naţional Anticorupţie al Republicii Moldova anunţă reţinerea a nouă persoane

„Secretarul Consiliului municipal Chişinău, doi consilieri municipali şi şase reprezentanţi ai unor agenţi economici au fost reţinuţi joi de CNA şi de procurori în cadrul mai multor dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Cazurile au fost documentate timp de câteva luni, perioadă în care au fost colectate probe video şi audio privind comiterea mai multor abuzuri, printre care oferire şi luare de mită, influenţare a unor decizii ale Consiliului municipal şi favorizarea unor agenţi economici. Concret, secretarul Consiliului municipal este bănuit că, în perioada documentării, ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi de la unii consilieri municipali pentru diferite servicii precum: includerea pe ordinea de zi a Consiliului a unor proiecte privind perfectarea unor acte pentru prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri; pentru includerea în ordinea de zi a CMC a unor proiecte privind modificarea limitelor unor loturi; pentru pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vânzării unor terenuri, pentru aprobarea planurilor urbanistice pentru anumite obiecte. Potrivit materialelor cauzei, secretarul CMC ar fi pretins şi acceptat diferite sume de bani pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei. Ofiţerii CNA şi procurorii au operat percheziţii la birourile, domiciliile şi în automobilele bănuiţilor. Nouă persoane au fost reţinute în urma acţiunilor de urmărire penală pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să decidă ulterior solicitarea arestării preventive”, transmite Centrul Naţional Anticorupţie într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

UPDATE 19.30: Presa prezentă la sediul Primăriei din Chişinău a fost anunţată că primarul Dorin Chirtoacă a fost reţinut pentru 72 ore sub acuzaţii de corupţie urmând a fi prezentat în faţa judecătorului pentru un mandat de arestare preventiv.

UPDATE 18.00: În curtea interioară a primăriei se adună mai mulţi oameni care se pronunţă împotriva reţinerii lui Dorin Chirtoacă şi îşi exprimă susţinerea faţă de primarul capitalei.

UPDATE 17.12: În anticamera biroului lui Dorin Chirtoacă au intrat mai mulţi ofiţeri CNA şi procurori anticorupţie. Uşa a fost încuiată. Motivul percheziţiilor  nu a fost anunţat.

UPDATE 17.00:  Comunicat CNA: „Secretarul Consiliului municipal Chişinău şi doi consilieri au fost reţinuţi de CNA şi procurori în această după-amiază. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu”.

Informaţia a fost confirmată pentru Realitatea.md de către Vadim Brînzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău.
Consilierul municipal Oleg Onişenco şi secretarul Consiliului Municipal Chişinău, Valeriu Didenco, au fost reţinuţi.
Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au fugit după Oleg Onişenco pe coridoarele primăriei. Operaţiunea are loc în legătură cu „dosarul parcărilor cu plată” potrivit  Deschide.MD.

Ofiţerii CNA au intrat în biroul şefei Direcţiei Administrative a Primăriei Chişinău, Eugenia Clapatiuc.

Abonează-te acum Online!
  1. ciprian a spus: 26 mai 2017, ora 11:02

    Aduceti-l in Romania ca justitia noastra il face scapat

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.