Image 1
Image 2

Promovabilitatea în judeţul Satu Mare la titularizare este de 77,77%

Profesori urmărind rezultatele afişate
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Profesori urmărind rezultatele afişate
Profesori urmărind rezultatele afişate

S-au înregistrat 14 note sub 2 şi două de 10

 

Luni, 5 august, la centrul de examen de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare au fost afişate concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar.

Este vorba de 559 de candidaţi care s-au înscris la acest concurs ce le conferă siguranţa unei catedre în cazul că obţin o medie de minimum 7.

Noutatea din acest an este că profesorii care vor obţine note de minim 7, se vor putea titulariza pe orice post disponibil, nu doar pe cel al unităţii de învăţământ care a organizat examenul, aşa cum a fost în anul şcolar precedent.

 

O statistică a notelor la proba scrisă

 

Deşi rezultatele au fost afişate pe internet, numeroşi candidaţi s-au prezentat în holul liceului, să vadă cu ochii lor afişul tipărit cu nume şi notă. Am numărat şi noi notele la proba scrisă şi suntem în măsură să oferim o sumară statistică. Astfel, au fost obţinute 14 note sub 2, 25 de note între 2 şi 3, 55 de note între 3 şi 4, 28 de note între 4 şi 5. Total candidaţi sub media 5 au fost 122, între 5 şi 7 – 179, iar cu note de peste 7 – 248. Au fosti doar două note de 10, respectiv Cadar Angela la disciplina istorie şi Mellan Peter Miklos la disciplina biologie.

Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Satu Mare este de 77,77%.

Au fost şi zece lucrări anulate pe motiv că au existat semne distinctive pe lucrare.

Există şi posibilitatea contestării rezultatelor astfel: luni până la ora 21 şi marţi între orele 8 şi 15. Contestaţiile se depun la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.

Reamintim că în judeţul Satu Mare sunt scoase la concurs un număr de 131 posturi titularizabile, 323 posturi netitularizabile complete şi 322 posturi netitulatizabile incomplete.

 

Situaţia la nivel de ţară

 

La nivel de ţară, peste 79% au reuşit să ia cel puţin nota cinci. Dar pentru a se titulariza, era nevoie de minim şapte, o notă obţinută doar de 47,78% dintre candidaţi, faţă de 48,06% cât s-au înregistrat anul trecut.

Cel mai scăzut procent al notelor de peste 7 s-a înregistrat în judeţul Mehedinţi (30,02%), iar cel mai ridicat în Cluj, unde peste 56% dintre profesori au reuşit să ia o notă de şapte.

De altfel, dascălii care predau ştiinţe exacte s-au plâns de faptul că subiectele au fost croite mai mult pentru colegii „umanişti şi că oricum nu sunt destul ore disponibile pentru ei. N-au lipsit nici notele de zece, în total 160, dintre care 19 numai în Bucureşti.

Reamintim că pentru un post de titular este nevoie de minimum nota şapte, iar pentru unul de suplinitor cel puţin cinci. ‘Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului’, se arată în instrucţiunile Ministerului Educaţiei Naţionale.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, la nivel naţional au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural).

Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 şi 12 august. Miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI

Programe de master didactic

Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Al. I. Cuza din Iași și Universitatea de Vest, dar și Politehnica București, după fuziunea cu Universitatea din Pitești, …