Image 1
Image 2

Procedură accelerată pentru legile Justiţiei în Senat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Biroul Permanent al Senatului a aprobat joi o procedură de urgenţă accelerată pentru dezbaterea legilor Justiţiei în forul decizional: parlamentarii vor avea termen de depunere a eventualelor amendamente până luni dimineaţă la ora 9:00 la legea privind organizarea judiciară şi cea privind funcţionarea CSM, iar comisia specială trebuie să elaboreze raportul în maximum 24 de ore, până marţi dimineaţa la ora 9:00.

 

”Termen de depunere a amendamentelor: luni, 18 decembrie, ora 9:00. Comisia urmează să îşi depună raportul până pe 19 decembrie, ora 9:00”, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de Birou Permanent.

El a spus că cele două acte normative – legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind funcţionarea CSM – vor intra în dezbaterea plenului Senatului până la finalul săptămânii viitoare, dacă nu miercuri, atunci joi.

”Depinde de cum merg dezbaterile. Noi începem luni cu legea 303/2004. Avem săptămâna viitoare dezbaterile pe buget, deci este foarte posibil să lucrăm nu doar miercuri, ci şi joi. Vom dedica o parte din zi dezbaterii bugetului şi ce ne rămâne o să avem programul nostru pe legile care sunt pe ordinea de zi de la Senat”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a anunţat şi că intenţionează să introducă pe ordinea de zi a plenului de luni legea 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Întrebat dacă este normal ca legea privind statutul magistraţilor să intre luni dimineaţa în comisie, iar luni după-amiaza în plen, Tăriceanu a spus că el nu se ocupă cu programul comisiei speciale.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în această săptămână cele trei legi ale Justiţiei: luni a fost dat votul final pe legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, iar miercuri au fost votate legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind funcţionarea CSM, notează stiripesurse.

Senatul este forul decizional în cazul tuturor celor trei acte normative.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns