Procedează corect FRF obligând cluburile din Liga I să-şi facă echipe de fete? | Informaţia Zilei

Procedează corect FRF obligând cluburile din Liga I să-şi facă echipe de fete?

Scris de Constantin Demian, 05 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe lângă problemele legate de centrele de copii şi juniori, de academii, Comitetul Executiv al FRF a aprobat în şedinţa din această săptămână câteva măsuri de dezvoltare a fotbalului feminin. Potrivit deciziilor FRF, fotbalul feminin trebuie să se dezvolte prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Naţional al Ligii 1 de băieţi. 

Astfel, începând cu sezonul 2020-2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin.

Aceasta este o condiţie obligatorie pentru primirea licenţei de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Dar proiectul de dezvoltare al fotbaluui feminin cuprinde şi alte capitole care se vor derula din anul 2021. Astfel, comunicatul FRF spune următoarele:

• Începând cu sezonul 2021-2022 cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)
• Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Naţional U15
• În ambele situaţii se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competiţiile în care evoluează

Apoi, din sezonul 2022-2023 cluburile din L1 trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

• Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15
• Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13
• Înscrierea unei echipe în Campionatul Naţional de senioare
• Pentru toate cele trei situaţii prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum şi la junioare

De menţionat că, cu o excepţie, toate cluburile din L1 au fost de acord cu aceste condiţii. Singurul club care s-a opus  fost FCSB. Gigi Becali  a declarat că el nu doreşte femei în fotbal şi că va ataca în instanţă deciziile Comitetului Executiv al FRF.

Despre fotbalul feminin sătmărean

La Satu Mare fotbalul feminin a avut o bună reprezentare pe plan naţional ani în şir. Mai întâi prin Flamura Satu Mare, echipă înfiinţată de regretatul Tiberiu Czako şi mai recent, de la Juniorul Satu Mare, echipă pregătită şi înfiinţată de profesorul Liviu Ivasuc. Din păcate, cum la Satu Mare nu a găsit sprijinul financiar necesar pentru a evolua într-o competiţie, Liviu Ivasuc s-a mutat cu echipa la Baia Mare evoluând în Liga 1.

Ca urmare a acestor schimbări vă adresăm următoarea întrebare:

Procedează corect FRF obligând cluburile din Liga I să-şi facă echipe de fete?
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517