Pro România nu s-a decis dacă votează moţiunea de cenzură sau susţine din umbră PSD | Informaţia Zilei

Pro România nu s-a decis dacă votează moţiunea de cenzură sau susţine din umbră PSD

Scris de Vasile Andreica, 10 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Liderul partidului, Victor Ponta, lansează atacuri acide la adresa Vioricăi Dăncilă

Liderul PRO România, Victor Ponta, anunţă că, după respingerea restructurării Guvernului, va cere demisia Vioricăi Dăncilă, iar dacă aceasta nu demisionează PRO România va vota moţiunea de cenzură, iar apoi va încerca să formeze un guvern de centru-stânga.

“După orbirea totală dovedită încă o dată de Viorica Dăncilă – pentru noi, cei din ProRomânia, acum este clară calea pe care trebuie să o urmăm în această toamnă!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Paşii precizaţi de Ponta

El precizează şi ce va face partidul său: “1. NU vom vota pentru un nou Guvern Dăncilă 2 la fel de incompetent şi incapabil ca şi cel de azi; 2. Îl vom susţine pe Mircea Diaconu în Alegerile Prezidenţiale pentru a avea în turul al doilea UN OM decent, serios, capabil să ofere României un «altfel» de politică – vom demasca falsitatea şi nocivitatea candidaturii Vioricăi Dăncilă – o marionetă a lui Dragnea şi a baronilor dispusă să distrugă social-democraţia pentru nişte interese meschine; 3. După ce este respinsă în Parlament restructurarea falsă a Guvernului »Dăncilă» vom cere demisia imediată a acestuia / dacă Dăncilă şi gaşca ei se vor «ţine de scaune» în mod neconstituţional şi ilogic – atunci vom vota moţiunea de cenzură împotriva acestor inconştienţi; 4. Pentru formarea unui nou guvern până la Alegerile Parlamentare din 2020 ProRomânia va încerca să formeze o majoritate de centru stânga (evident fără Dăncilă) care să fie capabilă să revină la buna guvernare din 2012-2015; 5. Nu vom face parte dintr-un Guvern de dreapta PNL-USR-şi nu considerăm că aceştia au soluţii realiste pentru scoaterea României din dezastrul în care a fost adusă ţara de către Dragnea şi Dăncilă!”

Victor Ponta spune că a făcut aceste precizări pentru a stopa toate speculaţiile şi interpretările greşite, făcute din greşeală sau intenţionat.

Ponta zice că el a făcut lista restructurării

Fostul premier Victor Ponta susţine că el i-a “scris” liderului PSD, Viorica Dăncilă, lista cu 19 ministere care este luată în considerare în caz de restructurare guvernamentală. Ponta cataloghează drept “prostie curată” candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale.

“Când conduci un partid nu ai voie să-ţi baţi joc de soarta ţării pentru nişte prostii, nişte himere, că aşa zice CEX-ul. (…) Cel pe care l-a numit doamna ministru de Interne merge după ea prin ţară la pupat icoane şi mâncat pâine cu sare. (…) Ce face CEx-ul ca să mă apere pe mine sau pe dvs? Ce fac toate firmele româneşti? E tot ANAF-ul peste ele că i-a trimis Teodorovici că nu mai are de unde să scoată bani. (…) Aş vrea ca această ţară să fie guvernată şi avem nişte marionete care vorbesc”, a mai afirmat liderul Pro România. Acesta a spus că doreşte ca în al doilea tur al prezidenţialelor să intre un candidat de stânga.

Victor Ponta susţine că Viorica Dăncilă “nu înţelege nimic” şi spune că i-a cerut actualului premier să înlocuiască actualii miniştri cu oameni din eşaloanele doi şi trei din PSD sau din afara partidului.

“Cu doamna Dăncilă nu (Pro România nu va intra la guvernare – n.r.). Mi-a fost de ajuns să vorbesc o jumătate de oră cu ea şi m-am decis: nu, niciodată. M-a convins că nu înţelege absolut nimic şi nici nu va învăţa nimic câtă vreme are lângă ea oameni care-i spun «Îl baţi pe Iohannis»”, a afirmat preşedintele Pro România, luni seară, la TVR.

Acesta a acuzat guvernul de “genocid al vieţii private” în ceea ce priveşte mediul economic. “Doamna Dăncilă habar nu are despre ce e vorba şi cine intră ultimul în birou, zice ca el. (…) Suntem exact în anul 2009, în pragul unei crize economice, bugetare, uriaşe. (…) Acum mai stăm două luni, vine al doilea tur al prezidenţialelor, până atunci vă anunţ că nu se va întâmpla nimic, doamna Dăncilă nu vrea să plece (…) domnul Iohannis nu vrea să-şi pună guvernul înainte. (…) Nu o să se facă nici investiţie, nu o să se ia niciun ban european (…) şi la anul o să plângem toţi”, a mai spus Ponta.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517