Prinţesa Charlene şi Prinţul Albert de Monaco s-au întâlnit cu Papa Francisc

Deşi Prinţesa avea permisiunea să poarte alb, Charlene a apărut într-o sobră ţinută neagră.

Alteţa Sa se afla printre cele şapte femei care ar fi primit vreodată permisiunea să poarte alb la întâlnirea cu Papa.

Cuplul regal a călătorit până la Vatican, pentru o întrunire privată cu Papa Francisc. Întâlnirea a avut loc miercuri şi a durat aproape jumătate de oră. Cei trei au făcut şi schimb de daruri. Papa le-a oferit o reprezentare în bronz a unui copil care ajută un alt copil să se ridice de la pământ, iar cuvintele „dragoste” şi „ajutor” erau gravate pe cealaltă parte.

Prinţul Albert, în vârstă de 64 de ani, i-a dăruit Papei o schiţă artistică a Capelei Sf. Ioan Botezătorul, aflată în Palatul Regal din Monaco.
Prinţesa Charlene, în vârstă de 44 de ani, a purtat o rochie neagră, sobră, cu decolteu bărcuţă, un rozariu la gât şi capul acoperit cu un voal din dantelă neagră, denumit mantilă, un element ce îşi are rădăcinile în cultura popoarelor iberice. Multe femei au purtat-o în timpul vizitelor la Vatican, inclusiv Primele Doamne ale SUA, Melania Trump în 2017 şi Jill Biden în 2021.

În alte ocazii, Charlene s-a îmbrăcat în alb, în timpul vizitelor papale, întrucât Prinţesa a primit „privilegiul albului”, o distincţie rezervată reginelor şi prinţeselor catolice. Doar şapte femei au acest privilegiu, însă anul acesta Charlene l-a omis şi a ales să vină îmbrăcată în negru.

Potrivit People Magazine, Regina Sofia a Spaniei, Regina Paula a Belgiei, Marea Ducesă Maria Teresa de Luxembourg, Regina Mathilde a Belgiei, Regina Letizia a Spaniei, Prinţesa Marina de Napoli şi Prinţesa Charlene de Monaco au primit ”privilegiul albului”?

Soţia lui Albert a purtat alb la întâlnirea din 2013 cu Papa Benedict al XVI-lea şi la o altă întrevedere cu Papa Francisc din 2016.

După întâlnirea oficială de miercuri cu Papa, cuplul regal monegasc a vizitat expoziţia Folon deschisă la muzeele de la Vatican până pe 27 august.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517